Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
O ile znacie japońskie krzaczki, bo pewnie menu tylko takie tam będzie...
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
?!
A w którym aparacie Olympusa w RAWach nie ma zrzutu całej matrycy?
W praktyce to już punkty wewnętrznie sprzeczne.4) Większej rozpiętości ISO w dół - najlepiej by było sprzętowe ISO 100 i ISO 50
5) Tak dla formalności i dla równowagi p.4 - by ISO 6400 było sprzętowe a nie (tak jak w OMD) w trybie rozszerzonym
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
a w którym Olympusie jest matryca multi-aspect? tak, w normalnej matrycy RAW zawiera informacje z całego sensora, ale jak to jest w matrycy o zmiennych proporcjach boków? Gdyby obraz był przekazywany z całej byłyby teoretycznie czarne rogi...
Zadawałem tu na Forum pytania do właścicieli GH1/GH2 jak to u nich wygląda ale nie było odpowiedzi.
A co? a niech się inżynierowie męczą. Kiedyś, gdy aparaty miały rozpiętość ISO od 100 do 1600 też byli tacy co mówili że więcej się nie da. Dobrze że inżynierowie od SONY tego nie wiedzieli![]()
Nie da się zrobić tak, żeby aparat miał 16 mpx przy różnych proporcjach boków kadru. Matryca 16:9 przy takiej samej przekątnej ma mniejszą powierzchnię, niż matryca 4:3.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 14.05.13 o 09:52
Współpraca z manualami
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Oglądałem wczoraj reklamówki tego aparaciku. Szkoda, że nie ma wizjera i nie śmiga z ZD.
Poza tym jest to aparat, jakiego mi w m4/3 brakowało jako godnego następcy E-PL1.
Teraz tylko odczekać rok, aż jego lub ew. OM-D cena znormalnieje :P
Nie bez powodu w końcu mamy zatrzęsienie matryc 16/9 w monitorach, telewizorach, a nawet PENach :P
Multi Aspect fajna rzecz, ale już przy okazji premiery OM-D przeczułem, że za szybko nowej matrycy z nim się nie doczekamy.
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8