No nareszcie bo się doczekać nie mogłem. Oto własnie chodzi. Uznałem że ten opis trzeba zobrazować zdjęciami i dopasować do planu. Nieprzypadkowo. Pomieszczenia wewnątrz są na dzień dzisiejszy "rozgruzowane" w stosunku do planu. Poza tym ja dostrzegam błąd na tym małym planie tzn. ul. Magazynowa/Prywatna powinna być moim zdaniem narysowana pod rysunkiem klatki schodowej, bo ja na niej stałem, robiąc to zdjęcie wyżej. A na planie została narysowana, jakby od strony zachodniej.
Wracając do zdjęcia i planu to zdjęcie zostało zrobione w lewym (patrząc na zdjęcie) wąskim prostokącie
przedsatia widok na zaplecze klatki schodowej i prawy prostokąt na północ. Po prawej stronie widać ruiny klatki schodowej a po lewej mały korytarz będący rodzajem przejścia z głównej hali do mniejszych pomieszczeń w części widocznej od północy. Ale gdyby stanąc tyłem do klatki schodowej i spojżeć na wprost (na zachód) zobaczymy to
i to jest właśnie coś co ja nazwałem szybem wentylacyjnym, a co na małym planie narysowane jest jako ciąg wąskich prostokątów.
Za chwilę pokażę zdjęcia od strony głównej hali, które to potwierdzą.
---------- Post dodany o 13:42 ---------- Poprzedni post był o 13:14 ----------
To co na I piętrze widać jako otchłań w ruinach, z głównej hali na II piętrze widać tak
a od strony zachodniej w kierunku wschodnim, tak(I pietro)
---------- Post dodany o 14:34 ---------- Poprzedni post był o 13:42 ----------
a następne zdjęcie zostało wykonane na najwyższej kodygnacji(tej dobudowanej) też widać tu jeszcze pozostałości rur wentylacyjnych i przejściówkę do skrajnie północnych pomieszczeń.