Oglądam akurat na małym ekranie laptopa, może ciut i jest przeostrzone, ale chyba sama widzisz dużą różnicę na plus w porównaniu do poprzedniego. Sądzę, jak poćwiczysz trochę to na 44 trafisz 40 z ostrością![]()
Oglądam akurat na małym ekranie laptopa, może ciut i jest przeostrzone, ale chyba sama widzisz dużą różnicę na plus w porównaniu do poprzedniego. Sądzę, jak poćwiczysz trochę to na 44 trafisz 40 z ostrością![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 26.09.16 o 21:49
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Czy przeostrzyłaś? To w znacznej mierze kwestia indywidualnych preferencji - jedni wolą zdjęcia nieco słabiej, inni - nieco silniej podostrzone (oczywiście są pewne granice po których przekroczeniu można powiedzieć, że zdjęcie jest mało ostre lub ewidentnie przeostrzone). Moim zdaniem zdjęcie jest dość silnie podostrzone, ale nadmiernego przeostrzenia jeszcze nie ma. W każdym razie w odróżnieniu od poprzednich ostrość jest prawidłowo ustawiona.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dziękuję panowie, zwłaszcza andtorowi za dobre rady, których mam nadzieję nie zapomnieć przy następnym "projekcie"![]()
Przyjemność po mojej stronie, że mogłem pomóc![]()
Z braku czasu i pogody nie ma możliwości pójścia do lasu więc las przyszedł do mnie
Moje wariacje na temat
Ależ pięknie w edorkowym lesie![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|