Ot tak z Londońskim akcentem...
Lokalne Bicycle...
Szkło analogowe bo 50mm f1.4 AF-D na D700
![]()
Ot tak z Londońskim akcentem...
Lokalne Bicycle...
Szkło analogowe bo 50mm f1.4 AF-D na D700
![]()
Ostatnio edytowane przez MacGrong ; 7.02.14 o 04:30
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
Widzę że rowery i stacje parkowania, takie same jak w NY.
Ostatnio bawię sie ciekawym szkiełkiem. Kiedyś istniała sobie taka firma Soligor, która pod swoją nazwą sprzedawała różne obiektywy, najczęściej produkowane w Japonii. I jest taki jeden, nie łatwy do zdobycia ... 20mm/2.8. Na analogu kiedyś to był całkiem, zeby nie napisać bardzo szeroki kąt. Na cyfrowym APS-C, robi się z tego całkiem fajna, spacerowa ogniskowa.
A w bonusie dostaje się jeszcze taki bokeh
O optyke Soligora byl oparty system Mirandy. Coz, aparaty byly lesze niz optyka.
Moje fotopstryki na forum Olympusa. | sprzęt - ciągle się zmienia
Stara prawda: Nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Mam 24mm Mirandy z OM mocowaniem. Całkiem rozsądne szkiełko...
Wuzet: pomysł z rowerami dotarł tutaj chyba właśnie z NY.
Ostatnio edytowane przez MacGrong ; 9.02.14 o 23:25
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
Wcześniej (rok albo dwa) od Nowgo Jorku, takie same rowery miał już Boston.
Sepi! gdzieś w tym wątku obiło mi się o uszy (czyt. o oczy) że masz lub miałeś prinzgalaxy? masz jakieś fotki z tego szkła? mi wpadł w ręce jego odpowiednik raynox 400... nie mam narazie jak go sprawdzić i chciałbym zobaczyć jak to szkło rysuje...
G5 | S19/2,8 | S30/2,8 | S60/2,8 | MZD 25/1,8 | MZD 45/1,8 dwa kity | nissin i40
Lisu84, miałem prinzgalaxy 400 . Niestety nie mam już z niego zdjęć, po prostu moim zdaniem nie warto było ich trzymac na dysku. Masz możliwość, to odsprzedaj i kup trochę krótszy, ale bez porównania lepszy optycznie Tair 3 z zestawu Fotosnajper, najlepiej z pierwszych modeli, są lepsze mechanicznie a optycznie niewiele się różnią.
Ten Prinzgalaxy ewentualnie można pomęczyć na kliszy, do cyfry odradzam.
ps. Prinzgalaxy testowałem też na e-620![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Mam Taira 3S. Jaśniejszy jest ale mam wrażenie jakbym trzymał kawałek lufy radzieckiego czołgu. Ciężki strasznie. Nawet go ostatnio rozbierałem i smarowałem. Mam całego snajpera z Zenitem 12XPs. Wkręcałeś telekonwerter do Taira?
G5 | S19/2,8 | S30/2,8 | S60/2,8 | MZD 25/1,8 | MZD 45/1,8 dwa kity | nissin i40
Wkręcałem (vivitar 2x) i szybko wykręciłem. Jako "lornetka" może być, ale do robienia zdjęć cyfrą się toto nie za bardzo nadaje.
Co do Taira, to fakt, kawałek lufy z czołgu, ale szybko można się przyzwyczaić, widząc efekty na zdjęciach.
Polecam też jupitera 21m (200mm).
Gratuluje snajpera, fajna sprawa. Myślałeś o dostosowaniu do e-620?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
mam jupitera 37A.. a ten jupiter przeszedł mi koło nosa na składzie staroci.. obejrzałem i zastanawiałem się nad zakupem ale nie wziąłem portfela. poszedlem do samochodu po kase i zadzwonił klient. Niewiele myśląc wsiadłem do samochodu i czym prędzej do klienta. Wróciłem następnego dnia, jupitera nie było.
Myślałem nad podpięciem wężyka pod spust kolby ale cierpię na chroniczny brak czasu ze względu na mój nienormowany czas pracy. czyt. jestem w pracy całą dobę.... póki co podpinam taira koniecznie z zapiętym gripem żeby trochę przesunąć środek ciężkości zestawu bliżej oka![]()