Strona 4 z 62 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 612

Wątek: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Analog wiecznie półżywy czyli cyfrowo z analogowego oczka.

No fakt Sepi19 wszystko ma swoje plusy i minusy i jak to w "Misiu" było "grunt aby te plusy nie przysłoniły nam minusów" hihi

Ja to najwięcej co teraz mogę wyżyłować to Jupiter 37A 135 plus ruski telekonwerter TK-2m x2
    Zdjęcie strzelone przed chwilą mleczakom rosnącym trochę przed moim blokiem a mieszkam na pierwszym piętrze

Ale pobije swój rekord. Z jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie OM10 z oczkiem 50/1,8 i w komplecie był też telekonwerter Vivitar 2x-21. Z racji tego że szkła nie są drogie to ostatnio postanowiłem sobie do tej OM10 dokupić jakiś taki uniwersalny zumik i akurat padło na Vivitara 28-210 3,5-5,6 Macro MC. Muszę jeszcze dokupić przejściówkę do PEN'a i pobawię się . Generalnie często mam jakieś zajawki i radochę na łączeniu czego się da z czym się da z tego co mam . Kiedyś całe to ruskie żelastwo jakie mam połączyłem tak, że w kadrze PEN'a znalazło się pole o wymiarach 2mm na jakieś ponad 1,5mm . W dodatku robiłem to z ręki w pokoju - trochę się namęczyłem ale coś tam wyszło i papier milimetrowy jako tako udało się sfocić. Czasami nie ważne co wyjdzie ale jaką człowiek ma frajdę i radochę z takich dziwadeł

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C.jpg
Wyświetleń:	381
Rozmiar:	465,3 KB
ID:	87742   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	BLOK.jpg
Wyświetleń:	371
Rozmiar:	452,4 KB
ID:	87745  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 6.05.13 o 15:30
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Widzę,że nadajemy na podobnych falach. Jak z ręki, to gratuluję, ja nie dość że ślepy, to łapy mi latają heheeh. U mnie kryształek soli nie miescil się kiedyś w GO, ale frajda byla przednia. Pogrzebie w otchłani mojego bajzlu na dysku i postaram się coś powrzucać.
    Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 6.05.13 o 17:51
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    No fakt Sepi19 wszystko ma swoje plusy i minusy i jak to w "Misiu" było "grunt aby te plusy nie przysłoniły nam minusów" hihi
    ... to ostatnio postanowiłem sobie do tej OM10 dokupić jakiś taki uniwersalny zumik i akurat padło na Vivitara 28-210 3,5-5,6 Macro MC.
    Czyżbyś to Ty sprzątnął mi to szkiełko w ostatniej minucie aukcji?
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jarek_gd Zobacz posta
    Czyżbyś to Ty sprzątnął mi to szkiełko w ostatniej minucie aukcji?
    Mam podobne na zbyciu, jak coś to pisz na priv
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB256641.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	493,0 KB
ID:	87829Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB256642.jpg
Wyświetleń:	147
Rozmiar:	640,3 KB
ID:	87830Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB256644.jpg
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	691,8 KB
ID:	87831Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PB256646.jpg
Wyświetleń:	140
Rozmiar:	650,6 KB
ID:	87832
    Helios 44m-4+drugi(a raczej to co z niego zostało)odwrotnie zamocowany.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

też czasem przyczepiam (albo odczepiam) analogowy obiektyw. Np. najstarszy pentacon 50 bez powłok

Nazwa:  po widłach.jpg
Wyświetleń: 317
Rozmiar:  432,7 KB
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Jakieś IR'ki popełnione w zeszłym roku późniejszą jesienią z udziałem Heliosa 77M-4 plus filtr z E-PL2.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	C.jpg
Wyświetleń:	370
Rozmiar:	510,2 KB
ID:	87837   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	F.jpg
Wyświetleń:	368
Rozmiar:	505,8 KB
ID:	87838  
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 7.05.13 o 11:45
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Jakieś IR'ki popełnione w zeszłym roku późniejszą jesienią z udziałem Heliosa 77M-4 plus filtr z E-PL2.

Całkiem fajne te IR-ki.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Filtr dopiero miałem jakoś od połowy października więc fotek zrobiłem zaledwie kilka ale myślę, że w tym roku coś nadrobię także udziałem analogowej szklarni . Powiem, że zawłaszcza w IR'kach bywa uciążliwa sprawa z ogniskową nawet z dalszej odległości kiedy wiadomo, że często chodzi o to aby złapać jak najwięcej zielonego Ale też wiadomo, że z każdą fotką więcej wprawy więc też inaczej z czasem podchodzi się do pewnych tematów i człowiek uczy sie jakiś trików ułatwiających życie

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Zastanawialem się kiedyś nad zastosowaniem IR do astrofoto, ale jakoś mi przeszło