No fakt Sepi19 wszystko ma swoje plusy i minusy i jak to w "Misiu" było "grunt aby te plusy nie przysłoniły nam minusów" hihi
Ja to najwięcej co teraz mogę wyżyłować to Jupiter 37A 135 plus ruski telekonwerter TK-2m x2
Zdjęcie strzelone przed chwilą mleczakom rosnącym trochę przed moim blokiem a mieszkam na pierwszym piętrze
Ale pobije swój rekord. Z jakieś 2 miesiące temu kupiłem sobie OM10 z oczkiem 50/1,8 i w komplecie był też telekonwerter Vivitar 2x-21. Z racji tego że szkła nie są drogie to ostatnio postanowiłem sobie do tej OM10 dokupić jakiś taki uniwersalny zumik i akurat padło na Vivitara 28-210 3,5-5,6 Macro MC. Muszę jeszcze dokupić przejściówkę do PEN'a i pobawię się. Generalnie często mam jakieś zajawki i radochę na łączeniu czego się da z czym się da z tego co mam
. Kiedyś całe to ruskie żelastwo jakie mam połączyłem tak, że w kadrze PEN'a znalazło się pole o wymiarach 2mm na jakieś ponad 1,5mm
. W dodatku robiłem to z ręki w pokoju - trochę się namęczyłem ale coś tam wyszło i papier milimetrowy jako tako udało się sfocić
. Czasami nie ważne co wyjdzie ale jaką człowiek ma frajdę i radochę z takich dziwadeł