Ech, miałeś jedyną , niepowtarzalną okazję uciec z tego pieprz...ego świata w inny może i lepszy......
Idę za piwem...... choć to jest niezłe na tym padole........![]()
Ech, miałeś jedyną , niepowtarzalną okazję uciec z tego pieprz...ego świata w inny może i lepszy......
Idę za piwem...... choć to jest niezłe na tym padole........![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Super pomysł na wątekMoże się rozkręci podobnie jak analogowy do którego lubię zaglądać.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tak, bardzo fajny temat![]()
Posiadacze zabytkowej optyki - ujawniajcie się![]()
![]()
![]()
Noooo Helmuth to żeś błysnął z ordżinaleskową cyrylicową nazwą Jupiterka
Bardzo fajna fota i ja się wcale nie dziwię, że ptak prawie uciekł Ci z kadru bo przy Jupiterze i obiekcie będącym w ruchu łatwo do tego może dojść
Ale swoją drogą jak dla mnie to ten Jupiter jest całkiem przyjemnym oczkiem![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 4.05.13 o 14:53
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
A tutaj świeżynka taka na czasie zrobiona przed chwilą prosto z mojego okna E-PL2 i INDUSTAR 50 3,5/50 z mocowaniem M39
Muszę zakupić przejściówkę na OM'a to też pocykam fotki z kilku oczek![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
fajny wątek, koledzy z forum sprzętu na N, mają podobny od dłuższego czasu, zaglądam tam często. Dorzucę coś z Heliosa 44-M-4, F2 58mm lub Jupitera 9 F2 85mm, nie pamiętam już i druga fotka Yashinon DS F 1.4 50mm, wszystko z mojej E trójki.
jest dobrze
A tutaj nocne fotki z E-PL2 co prawda z KitKetem 14-42 ale plus mam 3 różne filtry bodajże od średnioformatowego Kieva dzielące obraz na kilka jak w kalejdoskopie a te filtry są grubości kilku centymetrów czyli prawie jak małe obiektywy. Musiałem użyć kilku przejściówek od 37 do 62 i przez to, że filtry te mają taką dużą średnicę ginie trochę zewnętrznego obszaru ale efekt i tak jest widoczny a sam efekt jest bardziej widoczny niż przy zastosowaniu Heliosa bo też z nim próbowałem zdjęć z tymi filtrami
Nie wprowadzaj chaosu... to mają być zdjęcia z analogocyfrów......![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()