No właśnie - mam wrażenie że Olympus robi wszystko żeby nie dać "za dobrego" aparatu użytkownikowi. Z jednej strony dodaje czas migawki 1/8000s a z drugiej zabiera OLED i szybkość zdjęć seryjnych...
Ciekawe - czy do E-P5 będzie pasować bateria z OMD czy z poprzednich PENów. A może nowy typoszereg?
Szybkość fps dla mnie nie jest priorytetem. Ale wnioskująć po specyfikacji E-P5 nowe OM-D pozamiata....ceną pewnie też.
Dać to by się dało, tylko jej pewnie nie mieli.
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post był o 21:15 ----------
Z tego akurat należy się cieszyć. Zalet OLED nie miał żadnych, a kolory mu się mocno rozjeżdżały, jak się patrzyło pod niewielkim nawet kątem.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W tam. Moja EPtrójka fajniejsza.
Fakt, EP-trójka bardzo sympatycznym aparatem jest. Ale EP-5 też mi się podoba. Trza będzie zacząć grosiki do świnki wrzucać...
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Tak jednym z trzech z przyspieszonym AF-em. I z ostatniej serii ze słabsza matrycą od Panasonic-a.
Jak wziąłem go do ręki po dłuższym obcowaniu w E-M5 pierwszą moją myślą było ale zrobili dziadostwo. (Wcześniej miałem w rekach tylko E-P3 i E-PM1), ale przyjemnie się tym aparatem robiło zdjęcia.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
W E-P5 bardzo podobają mi się dwa pokrętła. IMHO uczynią one obsługę aparatu jeszcze bardziej wygodną - nareszcie będzie można pracować "po lustrzankowemu". Ten retro wygląd też do mnie przemawia.
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Witam !
1/8000 s cuś pieknego.
Wi-fi tez... ale dlaczego GPS-a nie dodali ?
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak