Strona 17 z 22 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 213

Wątek: Olympus PEN E-P5 - Przecieki

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Olympus PEN E-P5

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Nawet w pełnym słońcu, jeśli ma się pomyślunek, można spokojnie wykadrować .... a tak zresztą na marginesie, jaki prawdziwy fotograf robi w pełnym słońcu Natomiast jest wiele, wiele sytuacji gdzie bez "gibanego" LCD nie zrobimy upragnionej fotki ....
    ...
    w reporterce, choćby takiej amatorskiej rzadko kiedy jest możliwość wyboru pory robienia zdjęć. Raczej trzeba się dostosować do rytmu wydarzeń, a te lubią godziny gdy słońce stoi wysoko
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    w reporterce, choćby takiej amatorskiej rzadko kiedy jest możliwość wyboru pory robienia zdjęć. Raczej trzeba się dostosować do rytmu wydarzeń, a te lubią godziny gdy słońce stoi wysoko
    Do reporterki (nawet tej najbardziej amatorskiej) z aparatem (X100s) bez zooma, z niewygodnym uchwytem, błędem paralaksy w wizjerze, kiepskim AF'em ... aż strach się bać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Leica - od dziesięcioleci jeden z najbardziej popularnych aparatów reporterskich. Bez zooma, bez uchwytu, z błędem paralaksy, bez AFu. Aż starch pomyśleć, że fotografowie z agencji Magnum nie znali takiego wynalazku, jak Panasonic LX5 Jak oni się musieli namordować przy tych zdjęciach...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Leica - od dziesięcioleci jeden z najbardziej popularnych aparatów reporterskich. Bez zooma, bez uchwytu, z błędem paralaksy, bez AFu. Aż starch pomyśleć, że fotografowie z agencji Magnum nie znali takiego wynalazku, jak Panasonic LX5 Jak oni się musieli namordować przy tych zdjęciach...
    A kurcze, ale argument, po prostu zostałem przywalony argumentem i powalony jakby ciosem Kliczki ...
    Faktycznie przez ostanie dziesięciolecia Leica zdominowała sprzęt reporterski ... poddaję się.

Same stałoogniskowe Leica, a każdy fotoreporter ma ich kilka ...

Ale ładna Leica ...

PS
    Mało oryginalny jesteś z tym LX5, wytęż się ....

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

ech tymczasowy_, wyrywasz fragmenty wypowiedzi i robisz z tego niezły miszmasz żeby nie ciągnąć tego tematu napiszę to inaczej - gdzieś w moich oczekiwaniach jest następca zestawu E-P1+20/1,7. Zestaw bardzo poręczny i funkcjonalny. OMD tego nie daje - niby ta sama rodzina i ta sama firma ale zupełnie inna koncepcja aparatu. To aparat nieco większy co pociąga za sobą szereg konsekwencji...

Na dzisiaj, najciekawszą ofertą (jako następca ww zestawu) wydaje mi się właśnie x100s. Trochę szkoda bo myślałem że E-P5 spróbuje będzie godnym konkurentem. Ale, nie narzekajmy na zapas, jeśli się okaże że E-P5 w zestawie z 17/1,8 da się kupić w okolicy 3 tys. zł a wizjer w jakiejś sensownej promocji to chyba nie będzie źle

Tyle że taki scenariusz jest małoprawdopodobny :/
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Tak sie zastanawiam czy to watek o OMD, reszcie swiata, cudownym LX5 tymczasowego czy jednak o EP5

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

wszystko po trochu, jak chcesz to możemy dorzucić motywy i innych aparatów - choćby D5100 który obecnie chyba najwięcej oferuje za najmniejsze pieniadze

- to są było nie było ciągle jeszcze gdybania - a tu się wszystko zmieści
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Czerwonytrollejbusie, jeśli z reporterką utożsamiasz jedynie zdjęcia z olimpiady i podobnych rangą wydarzeń sportowych, to w ogóle nie powinieneś się na ten temat wypowiadać, bo doświadczenie w tego typu pracy masz zapewne zerowe. A tymi zdjęciami to strzeliłeś niczym kulą w płot. Nie dość, że większość tych obiektywów nie ma zooma, to jeszcze mają tak wygodny uchwyt, że trzeba je na monopodach podpierać. No a paralaksa przy fotografowaniu z tak dużej odległości, jak to robią ludzie w śmiesznych kamizelkach, miałaby znaczenie niemal tak duże, jak ogromna jest Twoja wiedza

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Mało oryginalny jesteś z tym LX5, wytęż się ....
    Dla Ciebie? Możesz pomarzyć...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie interesuje mnie d5100, ale ep5 jakos tak zaintrygowalo mnie w pewnym aspekcie

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Nie interesuje mnie d5100, ale ep5 jakos tak zaintrygowalo mnie w pewnym aspekcie

pozdro
    a w którym? jeśli można zapytać
    ---
    "Do Zobaczenia"