Na pierwszym pomyślałem, że jeden chce zeżreć drugiego, dopiero potem poczytałem, że o co innego mu chodzi
Ciekawa wrzutka![]()
Na pierwszym pomyślałem, że jeden chce zeżreć drugiego, dopiero potem poczytałem, że o co innego mu chodzi
Ciekawa wrzutka![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Co tu pisać, nie ma się do czego przyczepić.![]()
Świetne foty.![]()
PS.
Spsuj jakieś zdjęcie, będzie można choć trochę pomarudzić.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Piękne te dwie ostatnie Twoje wrzutki. Nie umniejsza to poprzednim .Gratulacje.
Pozdrawiam
no przepiękne. widuje je za każdym razem gdy jadę w dzicze ale są tak ciężkie do uchwycenia, że nie zaczajam się nawet. może kiedyśjak na poglądowe całkiem dobre. pozdr
jesteście bardzo wyrozumiali. doceniam to
gniazdo budują na ziemi, wśród trzcin na obrzeżach jezior, stawów. teraz jest okres zakładania i budowania gniazd. myślę, że kilka godzin obserwacji wystarczy aby wyczaić gdzie znoszą gałązki na gniazdo. jeśli jest miejsce w rozsądnej odległości na zasiadkę to można złapać je w ładnych dynamicznych pozach, przy odrobinie szczęścia oczywiście. niedługo będzie okres karmienia młodych, wtedy dużo się dzieje, gdyż samiec musi nałapać żarcia dla całej rodziny.
przy błotniakach mam kłopot z długością obiektywu (mój jest lekko krótki). ale liczę na fart, że będą oblatywać trzcinowiska za pokarmem niedaleko mnie. zobaczymy
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Popisowa lekcja o godach błotniaków. Dzięki![]()
Piękne zdjęcia.
U mnie co chwila jakieś duże lata wysoko... za wysoko![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pliszka piękna a zdjęcia łabędzi 425 i 426 rewelka. Gratuluje.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Błotniaki bardzo fajne, 429. i 430. najbardziej mi podchodzą. Te ich akrobacje to można w nieskończoność oglądać, u siebie ostatnio obserwowałem jak atakują gniazda śmieszek, oczywiście śmieszki skutecznie odpierały atak.
Pozdrawiam