po długim okresie bezdomności (szwędania się po cudzych tematach) postanowiłem skromnie założyć wątek, gdzie będę zamieszczał moje zdjęcia zarówno aktualne jak i starsze. w tym roku zacząłem zgłębiać podstawy fotografii przyrodniczej, więc może na początek zdjęcia z ostatniego łykendu gdy siedziałem w trawie i zastanawiałem się czy zrobię jakieś zdjęcie. w tym miejscu chciałbym podziękować kolegom za udzielenie cennych uwag, które pomogą mi w fotografowaniu żywej przyrody, przede wszystkim muminek, piasbog, nyny, kris70. igraszki perkozów i błotniak, którego pomógł mi zidentyfikować kris.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Fajnie Abirze, żeś w końcu się przemógł.
Offfotopiki | Nieuczes Z deszczu wyżęte moje miasto
Bardzo fajne otwarcie abir, gratuluję. Super te Perkozy,dają teraz dają piękne popisy. Jedyne co mógłbym Ci zasugerować to staraj się o ile to możliwe obniżyć perspektywę. Najlepiej to gdy nasz wzrok jest w jednej linii z ptakiem, no ale do tego przeważnie trzeba się położyć . A tego Błotniaka to ci zazdroszczę.
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Wrzutka podoba mi się, będę tu zaglądał. Pozdrawiam
XZ-1, EM-1, 12-40, 100-300 II
Zamieszczone przez bufetowa Fajnie Abirze, żeś w końcu się przemógł. jo. wychyliłem na odwagę i udało się ---------- Post dodany o 20:03 ---------- Poprzedni post był o 19:58 ---------- Zamieszczone przez kris70 Bardzo fajne otwarcie abir, gratuluję. Super te Perkozy,dają teraz dają piękne popisy. Jedyne co mógłbym Ci zasugerować to staraj się o ile to możliwe obniżyć perspektywę. Najlepiej to gdy nasz wzrok jest w jednej linii z ptakiem, no ale do tego przeważnie trzeba się położyć . A tego Błotniaka to ci zazdroszczę. dzieki kris za następną uwagę. te perkozy to cwane sztuki. co ja spokojnie spacerkiem do nich, to one w drugą stronę. no to ja spokojnie spacerkiem za nimi, to one spokojnie w trzciny. w końcu zajęte sobą dały się sfotografować.
Joł, cieszym się bardzo. Będzie następny dobry wątek do odwiedzania i dawania plusów, których dać nie można
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro|| Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||
O, jak fajnie, że założyłeś swój wątek! Perkozy świetne, chyba połknąłeś bakcyla foto ptaków, zamówiłeś już trzy-setkę? Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Ola_Olga ; 2.05.13 o 15:23
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś. (Mark Twain)
dziękuję Wam za miłe słowa. dla łatwiejszego oglądania postaram się wrzucać zdjęcia w dużym formacie, choć muszę chyba najpierw zapodać je na jakiś serwer potem dopiero tu. ogarnę jakoś ten temat @olaolga - tę tanią nic nie wartą stałkę 300mm?? kto by chciał ją mieć.
3cie imponujące - ciekawe czy się czaiłeś czy poprostu zaistniała sytuacja ? ; )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250 http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Zamieszczone przez glee 3cie imponujące - ciekawe czy się czaiłeś czy poprostu zaistniała sytuacja ? ; ) śmieszne, bo jedno i drugie. znaczy zasiadłem w trzcinach i czekałem co będzie, bez większego planu, maskowania, tak żeby posiedzieć nad wodą. A tu nagle przylatuje taki na rekonesans. z powodu tego nieszczęsnego długiego łykendu mam okazję spędzić trochę czasu na powietrzu. Byłem i jestem nadal na kaszubach. wczoraj wybrałem się na spacer wśród mokradeł na polach w okolicach Nowej Karczmy. Spotkałem jednego z wrogów wędkarzy - czaplę. 5. źródło 6. źródło
Zobacz tagi
Zasady na forum