Uprasza się o zachowanie kultury. Tak by więcej mandatów nie poleciało.
Uprasza się o zachowanie kultury. Tak by więcej mandatów nie poleciało.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Kolejny problem do rozwiązania... czy istnieje jakiś bezpłatny program do kompresji zdjęć - chodzi mi dokładnie o wymiary zdjęcia tak by nie traciło na jakości. Oczywiście chodzi mi o program działający w systemie android.
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Chodzi nie o kompresje, ale zmianę rozmiaru. Najlepiej szukać aplikacji poprzez frazę "resize imge".
Pierwszy z brzegu wydaje się ciekawy: Reduce Photo Size -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shoozhoo.imageresizer&feature=searc h_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zaG9vemhvby5pbW FnZXJlc2l6ZXIiXQ..
Gdyby się nie sprawdził, spróbuj innych aplikacji https://play.google.com/store/search...e+image&c=apps.
Coś tam znalazłam... dziękuję![]()
Ale może, nim wyślesz zdjęcie do innej aplikacji, sprawdź czy program w którym obrabiasz zdjęcia nie ma funkcji resize. Wtedy na zakończenie obróbki zmniejszysz zdjęcie i zapisze jako kopie by nie tracić oryginału.
W Snapseed przy zapisie masz opcję wyboru rozmiaru zdjęcia (przynajmniej w wersji Desktop, ale w Androidzie powinno być to samo).
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Z programem snapseed już się pożegnałam, ponieważ on bardzo "niszczy" zdjęcia. Polecam PS touch.
---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post był o 23:35 ----------
Pomocy... czy można odzyskać coś (tzn zdjęcie) które zostało usunięte z Tabletu?
Programy niestety coraz bardziej myślą za nas... Tak samo jest z picassa, który kompresuje sam zdjęcia bez zgody wysyłającego i w efekcie dostałem kiesyś zdjęcia do kalendarza A3 a to ledwo na pocztówke starczało.. Podobnie windowsy są ukierunkowane na wysyłanie dzielenie się z innymi i takie tam bajery....
Nad programami trzeba panować, bo one nam służą i mają robić to co ja chcę..!!!!!!!!!!
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Android ma Linuksowe jądro i linuksowy system plików.
Oryginalny to zazwyczaj ReiserFS. Czasami producenci wybierają ext4.
Jeśli zdjęcia były zapisane na karcie pamięci, to z ich odzyskaniem nie powinno być żadnego problemu. Na karcie jest FAT lub FAT32 - zależy jak i gdzie karta była formatowana.
Odzyskanie zdjęć z linuksowego systemu plików - zwłaszcza jak na tablecie nie ma się roota (a się nie ma) będzie raczej niemożliwe
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||