Strona 11 z 13 PierwszyPierwszy ... 910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 126

Wątek: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: Pomocy! Jak pracować nad zdjęciami na ANDROIDZIE-TABLECIE???

No i wszystko się dobrze skończyło
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Dobra chyba wiem juz o co kaman, Photoshop express nie mial operacji na warstwach

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Wytlumacz mi jedno...
    Dlaczego na pytanie o androidowym tabletowym rozwiazaniu wyjezdzasz wszystkim z jakims apgrejdnietym do W8 tableciku, ktorego akurat posiadasz.
    Przeciez to sie ma kompletnie nijak do problemu kolezanki.
    To, ze rzezbisz w G. to twoja sprawa, ale nie rob smrodu i innych na sile nie zachecaj aby maczali paluchy w fekaliach.

pozdro
    brawo, brawo, brawo ... kultura jakiej nigdzie nie znajdziesz. A tak na marginesie to masz ze sobą jakiś problem?

Moja pierwsza wypowiedź w tym wątku https://forum.olympusclub.pl/threads...l=1#post949324

Streszczę ją w skrócie: Tablet z androidem nie nadaje się do obróbki zdjęć. Kropka.

I na tym faktycznie powinienem poprzestać, ale ponieważ od jakiegoś czasu przymierzam się do wyboru docelowego tabletu dla siebie, postanowiłem podzielić się swoimi refleksjami na temat jednoczesnego, długo terminowego (kilka miesięcy co najmniej) użytkowania tabletów z systemami: Adndroid, iOS, W8.

Wnioski w skrócie są takie:
    Android - tania zabawka,
    iOS - droga bardzo dobra zabawka,
    W8 - dość droga (ale sporo tańsza od iOS, podobnie droga jak "renomowane" tablety z Androidem np. Samsung, Asus) baza do poważnych zastosować - funkcjonalność i przydatność nie odbiega od notebooka (nie mylić z netbookiem).

helmuth, w pewnym sensie zawodowo potrzebna mi obróbka zdjęć. Tworzę dużo prezentacji ppt, w których wstawiam zdjęcia (moje i nie moje), które trzeba "podrasować" czasami więcej (wołanie RAW), czasami mniej. A że mam licencję na LR to po co mam szukać innych programów.
    Dużo piszę w MS Word (inny edytor nie wchodzi w rachubę, niestety).
    Intensywnie używam arkusz kalkulacyjny.
    Rysuję w MS Visio.
    Czasami muszę poedytować dźwięk, czasami skleić jakiś film.
    Wszystko to robię na notebooku 13" 1366x768, i3 1,33GHz 4GB RAM dysk 500GB (zapełniony teraz w około 150GB).
    Jak widać, bez problemu od ręki znajdę tableta W8 spełniające powyższe wymagania.

Na aktualnie posiadanym tablecie W8 Iconia W500 obrobiłem pod LR4 około setki rawów, celem sprawdzenia "workflow". Wniosek: da się całkiem komfortowo, pomimo mizerii zasobów (procesor, pamieć). W docelowym tablecie powinno śmigać aż miło.

Na tablety iOS i Android siągałem darmowe aplikacje do obróbki fotek. Ale:
    - zapomnij o konwertowaniu RAW - po prostu nie ma,
    - operacje odnoszące się do całego obrazka owszem idzie zrobić,
    - o edycji miejscowej (retusz) raczej zapomnij
    Ogólnie, zabawka, JPEG'a przytnij, rozjaśnij, usuń czerwone oczka, wstaw w ramkę i na fejsa ... dziękuje to nie mój "workflow".
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 9.05.13 o 14:23

| OlyJedi Awatar Be_Beata
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Tymczasowy... to co piszesz owszem przekonuje do tego sprzętu... ale jeszcze raz podkreślę, nie o to chodzi w tym wątku!
    Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady
    OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Be_Beata Zobacz posta
    Tymczasowy... to co piszesz owszem przekonuje do tego sprzętu... ale jeszcze raz podkreślę, nie o to chodzi w tym wątku!
    I tak i nie.
    Jeśli chodzi o Ciebie, to faktycznie masz Asusa na Androidzie, więc interesuje Cię aplikacja na niego.

Ale z drugiej strony wielu ludzi czyta ten wątek, i bez wiedzy o alternatywie może podjąć decyzje, których potem będzie żałować.
    Patrząc na ceny nowych Asusów pod Adroida, okazuje się że tańsze są Asusy z Windowsem 8, a przynajmniej w porównywalnej cenie.
    http://www.euro.com.pl/ipad-i-tablet..._Asus,d4.bhtml

A wierz mi możliwości W8 są nieporównywalnie większe niż Androida, choćby pod katem darmowych programów do obróbki zdjęć, teraz mniej używam ale IrfanView, FastStone, Autostich i im podobne, bez problemu zainstalujesz na tablecie, a ich możliwości starczą niejednemu fotoamatorowi.

PS
    Jeszcze jeden drobny detal, często kupujesz tablet z jakąś odmianą Adroida i po jakimś czasie okazuje się, ze nie ma wsparcia producenta w kwestii upgrade do nowej wersji systemu. Przykład Asus TF101 i Android 4.x ... zmieniło się coś w podejściu Asusa do sprawy?

W przypadku Windy akurat no problem, upgrade i po sprawie.
    No i wielki honor dla Apple - bez problemu wspiera starocie ... iPoda kupowałem w wersji iOS 3.x a dziś mam najnowsze iOS 6.1.5 (o ile się nie mylę).
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 9.05.13 o 15:04

| OlyJedi Awatar Be_Beata
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Jasne i o tym już pisałeś w poprzednich wpisach na tym forum... głównym założeniem tego wątku miała być wymiana informacji na temat tego w jaki sposób radzić sobie z obróbką zdjęć w systemie Android. Taka pomoc dla tych którzy borykają się z tym problemem... osoba zainteresowana by wyczytać coś sensownego na temat będzie musiał przedrzeć się przez szum informacyjny... który tu zapanował... ktoś kto nie ma tyle cierpliwości co ja pewnie podda się i poszuka bardziej konkretnego forum...
    Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady
    OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Wieczorem nieco posprzątam ten wątek. Rozdzielę tematy o Windows 8 i Androidzie. Zawsze wychodzi po czasie co z wątku warto zostawić. Tutaj dyskusja poszła niezaprzeczalnie wielotorowo.

Faktem jest, że tablety, jakich systemów by nie używały, zdobywają popularność i warto dzielić się informacjami o aplikacjach fotograficznych na nie.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    I na tym faktycznie powinienem poprzestać,
    No to dla czego tego nie zrobiles?
    jeckll

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    ale ponieważ od jakiegoś czasu przymierzam się do wyboru docelowego tabletu dla siebie, postanowiłem podzielić się swoimi refleksjami na temat jednoczesnego, długo terminowego (kilka miesięcy co najmniej) użytkowania tabletów z systemami: Adndroid, iOS, W8.
    & hyde...

powiedz mi kogo obchodzi twoja wewenetrzna rozterka?
    Naprawde jest tyle innych miejsc by sie uzewnetrznic i zwierzyc swiatu ze swoich problemow, mozesz pocwierkac, twarzoczaszkowac, do waszej klasy sie udac, czy na kazdym innym portalu spolecznoscowym popuscic wodze fantazji...
    To jest portal fotograficzny, a nie wymiana "know how" w temacie szerokopojetego "workflow ", czy jak to po naszemu nazwac zwykla biurowa praca jaka trzepie wiele setek jak nie tysiecy ludzi, i sie nad tym nie rozwodzi...

Jak nie rozumiesz o czym i czego dotyczy watek to lepiej nie zabieraj glosu.
    Jasno i wyraznie sprecyzowane pytanie, a Ty jak zwykle wyjezdzasz ni z gruchy ni z pietruchy.
    Wez sie nastepnym razem w garsc i sproboj raz kiedys odpowiedziec na temat i nie odjezdzaj na inne tory.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Oj chłopcy nieładnie się bawicie........
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    grizz: ciach cytat

Ty się tak kurna nie zapędzaj z tą Bydgoszczą.

Wracając do tematu. Całego tematu. Tego wszystkiego, co napisano w ciągu ostatnich dwóch dni.
    Pytanie było o pracę nad zdjęciami na androidowych tablecie. Sam napisałem do czego mz są tego typu aplikacje. Wielu z kolei zaczęło pisać jak to android nie nadaje się do obróbki fot. Tylko kto napisał, że się nadaje? Ja też nie obrabiam fot na Androidzie. Na Androidzie to ja czasem się pobawię i wrzucę coś w Instagram.
    Aplikacje na Androida są bardziej do zabawy, a nie do obróbki pod wystawy.

Wysłano z mojej Nokii 3310 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 9.05.13 o 18:39
    Masz pytania - pytaj. Najlepiej mailowo. Chętnie odpowiem.