A może coś takiego? Nie wiem czy w sofcie na tablety jest opcja dostosowania krzywych do założonego odcienia skóry (proste usuwanie zafarbu z automatu dało marny efekt). PSE jest fajny i stosunkowo tani, tablet mz to ostateczność jeżeli nic innego nie mamy lub jesteśmy w terenie itp. (może się zraziłem swoją próbą z takim za 250,- PLN, może na lepszych jest ok - tylko za te 800-1000 to już laptopa nowego można czasem kupić). Posuwakowałem na szybko i tak mi się względnie podoba - Tobie nie musi, nie wiem jaką skórę miała dziewczynka.
PS. Jakieś dziwne te JPG (kompresja?)

Odpowiedz z cytatem
, która przenosi do źródła. Przykład wyszedł kiepsko, teraz nawet zauważyłem, że Saboor o tym napisał. Oczywiście, tłumaczyłeś, że to tylko dla pokazania zasady, ale nie zmienia to faktu, że brak opisu (gwoli sprawiedliwości dodam, że później go jednak dopisałeś w kolejnym poście) i kiepski przykład to nienajlepszy sposób pokazania młodszym stażem amatorom fotografii jak, mimo nie najlepszego oświetlenia tematu, pokonać problem. Uważam, że najlepszym sposobem jest pokazywanie przyzwoicie zrobionych przykładów wraz z pełnym (jak tylko to możliwe) wyjaśnieniem metody.