nie podoba mi się to coś na wysokości gór po prawej... Może ktoś z was wie dlaczego coś takiego powstało mimo zastosowania filtra polaryzacyjnego i jak tego unikać???
nie podoba mi się to coś na wysokości gór po prawej... Może ktoś z was wie dlaczego coś takiego powstało mimo zastosowania filtra polaryzacyjnego i jak tego unikać???
Ostatnio edytowane przez Be_Beata ; 19.06.13 o 15:00
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Ostatnie bardzo fajne. Te kwiaty takie ogromne! Te dziwne flary to wina obiektywu w połączeniu z kątek padającego światła. Każdy filtr raczej dodaje niż ujmuje takich rzeczy. Następnym razem możesz założyć tulipan lub zasłonić Słońce ręką, żeby nie świeciło w obiektyw i będzie dobrze.
Jasnedziękuję za poradę
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku miło cię znowu widzieć![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Be_Beata ja znawcą nie jestem ale ostatnia fotka bardzo mi przypadła do gustu![]()
Oj tam zaraz w lodówce... choć trzeba przyznać że przy ostatnich upałach to całkiem fajne rozwiązanie
---------- Post dodany o 21:37 ---------- Poprzedni post był o 21:35 ----------
Mi przeszkadzają te...flary?. Zrobiłam kilka wersji tego zdjęcia i wszystkie są albo nieostre albo z takimi właśnie przebarwieniami
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()