To z bączkiem kolorowe i wiosenne![]()
To z bączkiem kolorowe i wiosenne![]()
Nie sposób sie nie zgodzić z Maćkiem_WM, bardzo fajny bączek i kwiatek, ostre tam gdzie potrzeba, podoba mi się![]()
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem
Jutro wybieram się do ZOO... może jakieś rady??? Najbardziej interesuje mnie Motylarniaa więc jak udało mi się dzisiaj wyczytać fotografia makro...
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
No to czekamy na fotki![]()
E-420+ kit ZD 14-42 i Samyang 85mm f1.4
Mój temat zdjęciowy-http://forum.olympusclub.pl/threads/81801-Reedmooley-początki-przygody-z-Olympusem
Rad nie było to i na fotki nie ma co liczyćhehehe
jakieś te forumowicze takie nie-poradne...
W zoo należy starać się unikać w kadrze wszystkiego co mogłoby mieć związek z zoo, czyli kraty , betony udające skały... itp. (oczywiście poza zwierzętami) Chyba , że jest to reportaż z zoo a nie zwierzaki przyłapane na gorącym uczynku..
Trudno będzie zrobić motylom i innemu robactwu zdjęcie zza szkła.... Ale od motyli to są inni specjaliści na forum...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
no właśnie, jak ta motylarnia wygląda? czy okazy są za szkłem czy luźno wśród zwiedzających latają? tak podobno jest w Wiedniu, ale sam tam nie byłem więc pewności nie mam...
A jak okazy są za szybką, to pewnie więcej pożytku będzie z filtra polaryzacyjnego niż z obiektywu makro...
z tego co pamiętam to motylarnia otwarta i fruwają sobie ładne okazy, czasem można ustrzelić jakiegoś na plasterku pomarańczy ale warunki oświetleniowe bardzo słabe a walenie lampą to nieporozumienie...
aha... kolejka taka że ludź koło ludzia a jak się zatrzymasz na dłużej niż sekundę to zaraz zaczyna się sapanie za plecami...
P.S. - Be_Beata witaj na forum![]()
"pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"
Dzięki za zainteresowanie... niestety ale ZOO nie udało się odwiedzić. Wypadło i mi kilka spraw do załatwienia. Obecnie jestem w Szklarskiej. Jest to wspaniałe miasto z którym trudno jest mi się rozstać... Do Wrocławia wrócę pod koniec tyg. i obiecuję pojechać do zoo
---------- Post dodany o 11:30 ---------- Poprzedni post był o 10:15 ----------
Szklarska pejzaż#1
---------- Post dodany o 11:32 ---------- Poprzedni post był o 11:30 ----------
Szklarska pejzaż #2
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro
Miszczostwo
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7