Kolejne podejście do łabędzi
Kolejne podejście do łabędzi
Ciągle się uczę i będę wdzięczna za wszelkie opinie i rady![]()
OLYMPUS OM-D E-M 10 zestaw z 1442 EZ i ED 60mm 1:2,8 Macro

Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Według mnie #29 bardzo ładnie naświetlone. Taki bielutki a widać też piórka.![]()
Laura, trochę śpiąca #30
#30 ciekawe, jaki to obiektyw?
1:3,5-5,6 20-50mm II
---------- Post dodany o 08:06 ---------- Poprzedni post był o 07:54 ----------
bobdylan bardzo się cieszę że podobają ci się moje zdjęcia... dawno nikt mnie tak nie chwalił, a muszę przyznać że jestem łasa na komplementy...
![]()
Tak się pobawiłam...
Czasem jest tak że wraca się ze "zdjęć" ucieszonym i pewnym że ma się dobry materiał... potem patrzy się na zdjęcia i ... ble... a kiedy wróci się do nich za jakiś czas to okazuje się, że może jednak coś da się z nimi zrobić.
Tak zapytam. Naprawdę nie masz innych, ciekawszych zdjęć niż to 31 ??
Mi się spodobało... kontrast między naturą a "szarym" blokowiskiem... w zasadzie to taki miałam zamysł robiąc to zdjęcie. Początkowo nie podobało mi się zupełnie ale jak dodałam trochę kontrastu i podbiłam saturację to uznałam ze jest fajne. Muszę przyznać że niebo ... a w zasadzie jego brak to ogromny minus tego zdjęcia ale i tak postanowiłam się nim podzielić.
31 - najciekawsze jakie widziałem w tym wątku.
---------- Post dodany o 15:26 ---------- Poprzedni post był o 15:19 ----------
Jeśli niebo nie jest przepalone(na monitorze, an którym teraz oglądam nie mogę tego ocenić) to jest OK. Jakby niebo było błękitne i z chmurami to zepsułoby ten kadr - odciągałoby wzrok od dołu, prócz tego w kontekście tego kadru takie niebo byłoby za ładne, wręcz kiczowate. A tak jest neutralnym dopełnieniem. Zdjęcie jak przyznałaś jest przypadkowe. Dojście do własnej metody wyłuskiwania takich batalistycznych kadrów może zająć sporo czasu. Dla mnie to bliska tematyka - więc w przyszłości zachęcam do takich poszukiwań...