Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Nikon D3 - sample, z ISO5000 tez

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fajna sprawa, pisanie że obiektywy ZD są najlepsze jest talibowaniem na forum Olympusa Można w nieskończoność medytować nad iso 5000, hamletyzować bez końca i w końcu kupić sobie śrubokręt, o czym powiadomione musi być od razu całe forum, tudzież można userom E-1 dawać takie rady:
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y

Rada na serio:

- Nie czekaj ze sprzedażą, tylko pozbądź się od razu !

Za kilka miesięcy nikt tego nawet za darmo nie weźmie, bo problem z utylizacją.
    W gospodarce rynkowej towar jest dokładnie tyle wart, ile za niego nabywcy chcą zapłacić. Jeśli nie chcą nic zapłacić, to znaczy, że będzie problem z utylizacją i dodatkowe koszty.
    (Chyba, że potajemnie wrzucisz do jakiegoś kosza).
    Nie po to wybierałem system 4/3 by teraz posypywać sobie głowę popiołem - szczególnie na forum Olympusa.
    cra3y dla ciebie zuiko nie jest najlepsze? Michu ma rację: z punktu widzenia umiejętności jakimi dysponuje i sprzętu.

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Michu ma rację: z punktu widzenia umiejętności jakimi dysponuje i sprzętu.
    Zadziwiająco dużo o mnie wiesz. Jak wspomniałem, jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć - zapraszam na priva.
    Cóż. Mogę dodać tylko tyle, że osoby Twojego pokroju wystawiają Olkowi nie najlepsze świadectwo, skutecznie do tego systemu zniechęcając.
    W tym wątku: EOT.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polek
    cra3y dla ciebie zuiko nie jest najlepsze? Michu ma rację: z punktu widzenia umiejętności jakimi dysponuje i sprzętu.
    nie, nie sa najlepsze - najlepsza dla mnie jest paralotnia i dobrana puszka + obiektyw wedlug potrzeb.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    [quote="Michu (Pentax)"]
    Cóż. Mogę dodać tylko tyle, że osoby Twojego pokroju wystawiają Olkowi nie najlepsze świadectwo, skutecznie do tego systemu zniechęcając.
    W tym wątku: EOT.
    Michu no ciut chyba przesadzasz, nie wydaje mi się żeby zachowanie pojedyńczych jednostek na forach internetowych miało jakieś większe znaczenie podczas podejmowania decyzji o zakupie aparatu Ale faktem jest że polek cokolwiek przesadza, osobiste wycieczki są mało smaczne...
    polek więcej luzu w majtach...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W sumie miałem sie już nie wypowiadać, ale skoro temat o majtkach
    To żadne wycieczki osobiste, jeśli ktoś mam problemy z robieniem zdjęć w określonych warunkach, to jest to najczęściej konsekwencja ograniczeń sprzętowych (osobistych) i braku wiedzy, doświadczenia, a nie konkretnego systemu. Sugerowanie, że mniej szumiącą puszką z definicji zrobi się lepsze zdjęcia jest sporym uproszczeniem. Zresztą wystarczy przejrzeć sobie na dpreview zdjęcia, by zobaczyć jak gross userów prezentujących tam fotki, "potrafi" robić użytek z 5D czy 1D. Podtrzymuję to co napisałem: wykorzystując oświetlenie koncertowe, jasne i świetne optycznie obiektywy ZD z powodzeniem można robić zdjęcia koncertowe. Więcej, przy rozumnym obchodzeniu się z puszką, szkłem i zastanym warunkami znakomite zdjęcia z E-1 można robić w większości sytuacji zdjęciowych (piszę ostrożnie w większości, bo argument o fotografii ginekologicznej wręcz wisi w powietrzu ) Jeśli ktoś twierdzi inaczej, to twierdzi tak na podstawie osobistych porażek ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    polek wyluzuj chłopie...rób foty tymi jasnymi słoikami i nie musisz nikomu udowadniać jaki z Ciebie fachowiec. Nie lubię czytać takich wypowiedzi bo wychodzi na to ze jeśli nie wyszło mi zdjęcie z teatru, bo mam mega ziarno przy ISO 1600 z E-1 a czas naswietlania już był na granicy (1/40) mimo maksymalnego otwarcia 14-54 to oznacza że nie umiem robić zdjęć? W tych samych warunkach zrobiłem sporo gładkich fotek D5D, więc coś jednak zależy od sprzętu.
    Wiem, mistrz fotografii zrobiłby E-1 szumiącego majza, dodałby jeszcze ziarna w PSie i skonwertował do B/W i twierdził że takie przedstawienie ma przekaz ale....ja lubię mieć w miarę gładko i realnie...

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    lessie dobrze prawi, każdy ma jakieś swoje preferencje i nie można ich nikomu na siłe zmieniać, np. wiele osób nie lubi moich plastikowych dziewczyn? Choć wydaje się to nieprawdopodobne i niezrozumiałe ja to szanuję
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    lessie apelowałem właśnie, żeby nie generalizować. To że ci nie wyszło zdjęcie z teatru na iso 1600, nie powoduje przecież, że masz potrzebę poinformować o tym fakcie cały internet, nie wylewasz krokodylich łez nad Olkiem, ba, więcej - nie kupujesz od razu śrubokręta Nikona Idziesz i robisz kolejne zdjęcia - o tym właśnie piszę, całkowicie na luzie, to wy się podniecacie (niepotrzebnie)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    polek,
    ja się nie podniecam, za stary już jestem i podniecają mnie tylko plastikowe dziewczyny willowa a na poważnie - staram się tylko zadać kłam pewnemu mitowi, że od sprzętu niewiele zależy.
    Owszem - do pewnego poziomu tak. Amator nawet najlepsza puszką spierniczy zdjęcie. Przy wyższej półce zaawansowania sprzęt zaczyna rzutować. To dlatego na stadionie nie uświadczysz nikogo z E-systemem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)