A ty już widziałeś, może byś coś zapodał na forum bez zmiany exif, bo chłopaki niedoczekają premieryZamieszczone przez fotomic
![]()
A ty już widziałeś, może byś coś zapodał na forum bez zmiany exif, bo chłopaki niedoczekają premieryZamieszczone przez fotomic
![]()
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.
ginekologom i gastrologom może się cuś takiego sprzydaćZamieszczone przez addman
)
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Chociazby reporterom sie przydaW ciemnych klubach czy na koncertach beda sobie focic gwiazdy :P
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
tak jak już pisałem, szumofobia wejdzie na całkowicie nowe obszary: iso 5000 za dwa dni nie będzie robiło żadnego wrażenie, po krótkich zainteresowaniu samplami z 25800 zaczniecie wzdychać iso 51600, a jeśli E-3 nie będzie miał iso 103200 to kupicie sobie po śrubokręcie nikona (body to rzecz zbędna jak się okazuje), a cały system 4/3 sprzedacie w cholerę. Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???, ginekolodzy faktycznie niech nie podnoszą rąkZamieszczone przez addman
![]()
P.S. Jeśli pomyliłem się gdzieś w matematyce, to sorry, ale liczyłem na palcach![]()
Zamieszczone przez polek
Chyba rzeczywiście liczyłeś na palcach, bowiem ginekologów problemy z ISO raczej mało ekscytują.
Tak mi mówił jeden znajomy ginekolog.![]()
Pozdrówka
Fotomi odstaw tictaki !!Zamieszczone przez fotomic
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Oraz wilgotnym chirurgomZamieszczone przez willow32
.
Śluby w ciemnych kościołach, koncerty, inne imprezy. Wyższa czułość oznacza możliwość ustawienia większej przysłony a na takich imprezach jest to dość istotne. Wbrew pozorom, to całkiem spora grupa fotografów zarabiająca w ten sposób na życie.Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???
Warto czasami wychylić się zza okowów amatorskiego spojrzenia na świat.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
nie pytam o teorię, tylko komu z użytkowników tego forum jest potrzebne takie wysokie iso? Twoja odpowiedź jest w stylu canon board, gdzie 90% gówniarzy mających w ręku 350/400D rajcuje się, że 90% reporterów na jakimś meczu używa canonów - oczywiście canonów 1D z obiektywami, których w życiu na własne oczy nie widzieli. Dodatkowo okazuje się, że wszyscy w tym kraju robią śluby w ciemnych kościołach i żeby było "ahtystycznie" nie chcą do tego jeszcze używać lamp. Idąc dalej twoim tokiem myślenia, kto nie robi ślubów w ciemnym kościele, robi koncerty: też robię i iso 800 w połączeniu z jasnymi szkłami ZD i oświetleniem scenicznym jakoś wystarcza.Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Nie wiem dlaczego nie wychylisz się spoza okowów pentaksiarsko-mocnoszumiącego spojrzenia i duperele o kościołach opowiadasz![]()
A zwróciłeś uwagę, do kogo ten aparat jest adresowany?
Z pewnością nie do dzieci neostrady mających swoją pierwszą cyfrę od kilku miesięcy.
To sprzęt do pracy i jako taki musi/powinien spełniać pewne wymagania, zadawalając pracujących na nim ludzi.
Praca ze światłem zastanym nie jest uosobiana z artyzmem, tylko naturalnym światłem i prawdę powiedziawszy efekty tego widać na pierwszy rzut oka.
Dowcip zaś polega nie na tym, by jakość jakośwystarczała, tylko była na profesjonalnym poziomie.
A czy mógłbyś odnieść się do tego:
bowiem mimo na siłę przyszywanego uśmieszka odnajduję tu jedynie tęsknotę za nie udolnym dowartościowaniem się.Nie wiem dlaczego nie wychylisz się spoza okowów pentaksiarsko-mocnoszumiącego spojrzenia i duperele o kościołach opowiadasz
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=