Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: Nikon D3 - sample, z ISO5000 tez

Awatar Olymp
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    jak zobaczycie sampele z E3 to na to nawet nie spojrzycie :P pozdro.
    A ty już widziałeś, może byś coś zapodał na forum bez zmiany exif, bo chłopaki niedoczekają premiery
    Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
    E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
    A poza tym to zielony w fotografii.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez addman
    ładne to iso 5000...ale zastanawiam sie jak w tym wypadku wyglada to całe iso 25800...?i jak sie bedzie go realnie wykorzystywać?
    ginekologom i gastrologom może się cuś takiego sprzydać )
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Chociazby reporterom sie przyda W ciemnych klubach czy na koncertach beda sobie focic gwiazdy :P
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ładne to iso 5000...ale zastanawiam sie jak w tym wypadku wyglada to całe iso 25800...?i jak sie bedzie go realnie wykorzystywać?
    tak jak już pisałem, szumofobia wejdzie na całkowicie nowe obszary: iso 5000 za dwa dni nie będzie robiło żadnego wrażenie, po krótkich zainteresowaniu samplami z 25800 zaczniecie wzdychać iso 51600, a jeśli E-3 nie będzie miał iso 103200 to kupicie sobie po śrubokręcie nikona (body to rzecz zbędna jak się okazuje), a cały system 4/3 sprzedacie w cholerę. Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???, ginekolodzy faktycznie niech nie podnoszą rąk

P.S. Jeśli pomyliłem się gdzieś w matematyce, to sorry, ale liczyłem na palcach

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez polek
    tak jak już pisałem, szumofobia wejdzie na całkowicie nowe obszary: iso 5000 za dwa dni nie będzie robiło żadnego wrażenie, po krótkich zainteresowaniu samplami z 25800 zaczniecie wzdychać iso 51600, a jeśli E-3 nie będzie miał iso 103200 to kupicie sobie po śrubokręcie nikona (body to rzecz zbędna jak się okazuje), a cały system 4/3 sprzedacie w cholerę. Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???, ginekolodzy faktycznie niech nie podnoszą rąk

P.S. Jeśli pomyliłem się gdzieś w matematyce, to sorry, ale liczyłem na palcach

Chyba rzeczywiście liczyłeś na palcach, bowiem ginekologów problemy z ISO raczej mało ekscytują.
    Tak mi mówił jeden znajomy ginekolog.
    Pozdrówka

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    jak zobaczycie sampele z E3 to na to nawet nie spojrzycie :P pozdro.
    Fotomi odstaw tictaki !!
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    ginekologom i gastrologom może się cuś takiego sprzydać )
    Oraz wilgotnym chirurgom .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???
    Śluby w ciemnych kościołach, koncerty, inne imprezy. Wyższa czułość oznacza możliwość ustawienia większej przysłony a na takich imprezach jest to dość istotne. Wbrew pozorom, to całkiem spora grupa fotografów zarabiająca w ten sposób na życie.
    Warto czasami wychylić się zza okowów amatorskiego spojrzenia na świat.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Jeszcze raz: szczerze, komu potrzebne wyższe iso niż 800 (lub 1600) ???
    Śluby w ciemnych kościołach, koncerty, inne imprezy. Wyższa czułość oznacza możliwość ustawienia większej przysłony a na takich imprezach jest to dość istotne. Wbrew pozorom, to całkiem spora grupa fotografów zarabiająca w ten sposób na życie.
    Warto czasami wychylić się zza okowów amatorskiego spojrzenia na świat.
    nie pytam o teorię, tylko komu z użytkowników tego forum jest potrzebne takie wysokie iso? Twoja odpowiedź jest w stylu canon board, gdzie 90% gówniarzy mających w ręku 350/400D rajcuje się, że 90% reporterów na jakimś meczu używa canonów - oczywiście canonów 1D z obiektywami, których w życiu na własne oczy nie widzieli. Dodatkowo okazuje się, że wszyscy w tym kraju robią śluby w ciemnych kościołach i żeby było "ahtystycznie" nie chcą do tego jeszcze używać lamp. Idąc dalej twoim tokiem myślenia, kto nie robi ślubów w ciemnym kościele, robi koncerty: też robię i iso 800 w połączeniu z jasnymi szkłami ZD i oświetleniem scenicznym jakoś wystarcza.
    Nie wiem dlaczego nie wychylisz się spoza okowów pentaksiarsko-mocnoszumiącego spojrzenia i duperele o kościołach opowiadasz

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A zwróciłeś uwagę, do kogo ten aparat jest adresowany?
    Z pewnością nie do dzieci neostrady mających swoją pierwszą cyfrę od kilku miesięcy.
    To sprzęt do pracy i jako taki musi/powinien spełniać pewne wymagania, zadawalając pracujących na nim ludzi.
    Praca ze światłem zastanym nie jest uosobiana z artyzmem, tylko naturalnym światłem i prawdę powiedziawszy efekty tego widać na pierwszy rzut oka.
    Dowcip zaś polega nie na tym, by jakość jakośwystarczała, tylko była na profesjonalnym poziomie.
    A czy mógłbyś odnieść się do tego:
    Nie wiem dlaczego nie wychylisz się spoza okowów pentaksiarsko-mocnoszumiącego spojrzenia i duperele o kościołach opowiadasz
    bowiem mimo na siłę przyszywanego uśmieszka odnajduję tu jedynie tęsknotę za nie udolnym dowartościowaniem się.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=