Autor wątku chce kupić super zooma, bo mu się nie chce zmieniać obiektywów, a Wy mu polecacie kolejny obiektyw do żonglowania.
Autor wątku chce kupić super zooma, bo mu się nie chce zmieniać obiektywów, a Wy mu polecacie kolejny obiektyw do żonglowania.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
napisz jak wykorzystujesz zdjęcia. Co z nimi robisz ? skalujesz do 1000 x 750 i wrzucasz na facebooka ? robisz odbitki ? jeśli tak to jak duże ?
Wywołujesz w ogóle zdjęcia ? obrabiasz je ? widziałeś kiedyś na swoim zdjęciu aberację chromatyczną czy nawet nie wiesz co to jest?
To są pytania które moim zdaniem najpierw warto zadać aby wiedzieć coś na Twój temat i spróbować powiedzieć coś z "Twojego punktu widzenia"
na pewno jest to rozwiązanie "podlejsze" niż dobra stałka - ale nigdzie też nie jest powiedziane że 75 1.8 jest dla Ciebie...![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 20.04.13 o 17:11
Tento post je odeslan s počitače a preto neobsahuje original podpisu
Zdjęcia : Blog o fotografii i sprzęcie
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
oczywiscie idealnym podejsciem jest posiadanie jednego obiektywu do wszystkiego . niestety juz wiem ze chcac miec lepsza jakosc zdjec trzeba ciagłych zmian . niedawno " przesiadłem " sie z kompaktu z zoomem X10 i jest na razie cieżko.
---------- Post dodany o 21:18 ---------- Poprzedni post był o 21:12 ----------
odpowiadajac dobasowi jestem poczatkujacym uzytkownikiem pena i zdjecia ogladam na zwykłym monitorze , wzglednie telewizorze . robie odbitki 10x15 i bardzo ciesze sie ze zdjec takich jakie umiesciłem na mojej galerii
https://forum.olympusclub.pl/threads...ierwszego-pena
Bo czasami tak jest, że nie ma się świadomości czego się chce.
Wiem to, bo jeszcze kilka miesięcy temu byłem przekonany, że wymienię Nikona D300 na D600 (pełna klatka i inne bajery)ale trochę czasu spędziłem na forach i zrozumiałem, że m4/3 to jest TO! Kupiłem E-M5 i nie żałuję.
Może autor pytania zastanowi się jeszcze nad swoimi potrzebami pod wpływem naszych podpowiedzi i zmieni swoje priorytety. Dlatego doradzamy mu bazując na własnym doświadczeniu, czasami nie odpowiadając konkretnie na zadane pytanie.