hmmm... pamiętam, że gdy kiedyś kupiłem 20/1,7 to przyrósł mi do aparatu na stałe, okazał się bardziej uniwersalny niż teoretycznie uniwersalny zoom 14-42... bo był mały, bo był jasny, bo był tak ostry że można było naprawdę mocno kadrować...
hmmm... pamiętam, że gdy kiedyś kupiłem 20/1,7 to przyrósł mi do aparatu na stałe, okazał się bardziej uniwersalny niż teoretycznie uniwersalny zoom 14-42... bo był mały, bo był jasny, bo był tak ostry że można było naprawdę mocno kadrować...
Witam !
Uwazam nieco inaczej i nie wiazalbm korzystania ze stalek z EGO a bardziej z wykorzystywaniem zalet takich rozwiazan w danym systemie.
Fotografowie co uzywaja jasnych stalek w m.4/3 juz raczej wiedza do czego to i z czym to najbardziej smakuje.
Byc moze znajdzie sie ktos kto korzysta ze stalek i nie wie do czego i z czym najbardziej mu smakuje ale to wlasnie to tych "niewielu".
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 08:58 ---------- Poprzedni post był o 08:47 ----------
Witam !
Bo to jasne i bardzo ostre szklo jest
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Mirek włożył kij w mrowisko i teraz wszyscy będą się zarzekać, że są w tej grupie 20%![]()
The question is, who cares?
A mnie cieszy wybór.Że kto chce może zostać sobie przy jednym szkle uniwersalnym, a kto nie chce, ten może dobrać sobie kilka obiektywów i zmieniać podczas fotografowania.
I nikt nikogo do niczego nie zmusza.
![]()
Bardzo chciałbym znaleźć się w tych 80 procentach i posiadać tylko dwie stałki ZD50/2.0 i ZD300/2.8. Ciekawe do której grupy bym się załapał gdybym swoje marzenia zredukował do ZD12-60 i ZD50-250SWD + konwenter?![]()
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R