Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: czytanie RAW z E510

  1. #11
    | OlyJedi Awatar gama
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    33
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Nie da się.
    Da się tyko trzeba pobrać ze strony Adobe: Adobe DNG converter.
    U mnie w CS działa

  2. #12
    Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Dołączył
    May 2006
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Posty
    2.471
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    no ale właśnie

    Camera Raw 4.1 update

    This new version of the Camera Raw plug-in replaces the original Camera Raw plug-in that was installed with Adobe Creative Suite 3, Adobe Photoshop CS3, Adobe Photoshop Elements 5.0 and Adobe Premiere Elements 3.0 software.

    Important notice:
    Read the following installation instructions carefully. Incorrect installation will prevent Adobe Bridge and Camera Raw 4.1 from reading raw images correctly.

    Support for the following camera has been added in this update. Visit the Camera Raw page for a complete list of supported cameras.

    Canon EOS-1D Mark III
    Fuji FinePix S5 Pro
    Nikon D40x
    Olympus E-410
    to skoro ADOBE CAMERA RAW 4.1 czyta 410 to 510 też będzie czytał

    problem w tym, że z tego co piszą na stronie Adobe 4.1 działa tylko z Adobe CS3

    więc wracamy do punktu wyjścia

    pozdrawiam dobas

  3. #13
    Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Posty
    5.366
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gama
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Nie da się.
    Da się tyko trzeba pobrać ze strony Adobe: Adobe DNG converter.
    U mnie w CS działa
    Ja tam mogę wystawić DNG i pewnie się nie otworzy, bo CS2 nie zna nowego algorytmu demozaikowania kompresowanych rawów Olka.

    Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

  4. #14
    Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Dołączył
    May 2006
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Posty
    2.471
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    Wszystko wskazuje na to, że trzeba zassać takie cudo :

    Adobe DNG Converter and Camera Raw 4.1 update

    zasysam, sprawdzę jeśli zatrybi napiszę więcej

    pozdrawiam
    dobas

  5. #15
    | OlyJedi Awatar gama
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    33
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas
    no ale właśnie

    Camera Raw 4.1 update

    This new version of the Camera Raw plug-in replaces the original Camera Raw plug-in that was installed with Adobe Creative Suite 3, Adobe Photoshop CS3, Adobe Photoshop Elements 5.0 and Adobe Premiere Elements 3.0 software.

    Important notice:
    Read the following installation instructions carefully. Incorrect installation will prevent Adobe Bridge and Camera Raw 4.1 from reading raw images correctly.

    Support for the following camera has been added in this update. Visit the Camera Raw page for a complete list of supported cameras.

    Canon EOS-1D Mark III
    Fuji FinePix S5 Pro
    Nikon D40x
    Olympus E-410
    to skoro ADOBE CAMERA RAW 4.1 czyta 410 to 510 też będzie czytał

    problem w tym, że z tego co piszą na stronie Adobe 4.1 działa tylko z Adobe CS3

    więc wracamy do punktu wyjścia

    pozdrawiam dobas
    Do CS musisz zainstalować camera RAW 2_4
    możesz pobrać tu: http://www.adobe.com/cfusion/search/...Camera_Raw_2_4
    a converter TU: http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=3649
    takie kombinacje i wszystko działa

  6. #16
    | OlyJedi
    Dołączył
    Oct 2006
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Posty
    679
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Sprawdzalem pliki z e510 po zrzucie do dng najnowszym adc i w cs1 mi dzialaja, jak sa problemy z demozaikowaniem to mozna ustawic zeby na liniowe przetwarzal.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

  7. #17
    Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Dołączył
    May 2006
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Posty
    2.471
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    Gama,

    po pierwsze CS2,

    po drugie poprawka do Adobe Camera Raw 2?4 jest z 4/7/2005
    więc nie a sily żeby nawet to to pomyślało o E 510

    dobas

  8. #18
    Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Dołączył
    Jan 2006
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Posty
    5.366
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Sprawdziłem i to jest prawda. Po konwersji przez Adobe DNG Converter w wersji 4.1, PS CS2 czyta tak spreparowane pliki DNG z E510.

    Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

  9. #19
    | OlyJedi Awatar gama
    Dołączył
    Feb 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    33
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas
    Gama,

    po pierwsze CS2,

    po drugie poprawka do Adobe Camera Raw 2?4 jest z 4/7/2005
    więc nie a sily żeby nawet to to pomyślało o E 510

    dobas
    pobrałem plik RAW z 510 przeconverowałem i w CS wszystko działa jak cacy

  10. #20
    Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Dołączył
    May 2006
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Posty
    2.471
    Siła reputacji
    82
    Moja galeria
    OK

    WNIOSKI:

    można ORFA z 510 obrabiać na CS2 ino trzeba sobie zassać

    Adobe DNG Converter and Camera Raw 4.1 update

    http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=3649

    Plugin ADOBE CAMERA RAW dla CS2 ma być w wersji 3.7

    albowiem

    The Camera Raw 4.1 plug-in is not compatible with versions of Photoshop earlier than Photoshop CS3 or versions of Photoshop Elements earlier than Photoshop Elements 4.0 for Macintosh or Photoshop Elements 5.0 for Windows. The latest versions of the Camera Raw plug-in available for previous Adobe software titles are listed below:
    I to tyle konwertujemy na DNG i potem można to wywoływać w CS2.

    Ale czy jest sens. Czas na skonwertowanie ORFów, miejsce zajęte przez DNG

    mnie to nie zachęca niestety. Update do CS3 też nie za bardzo...

    generalnie kiepsko trza szukać nowych rozwiązań uczyć się nowych prtogramów

    ech... człowiek ma całe zycie pod górkę

    pozdrawiam
    dobas

Podobne wątki

  1. E510 & e30 & e3
    By kasprzyk in forum Korpusy 4/3
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 26.07.10, 11:54
  2. Pokrętło w E510
    By NightCrawler in forum E-System
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 5.03.10, 10:53
  3. e510 AF
    By aikidudi in forum Korpusy 4/3
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 4.06.09, 11:35
  4. e510 - cf vs. xd
    By krzysiekz in forum E-System
    Odpowiedzi: 43
    Ostatni post / autor: 28.03.08, 17:35
  5. E1 i E510
    By HrabiaMiod in forum Co kupić ?
    Odpowiedzi: 77
    Ostatni post / autor: 20.11.07, 14:03

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.