Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ale jak zmierzysz programem to masz konkretne wartości liczbowe, które już można porównywać a nawet wojny systemowe wszczynać
Jak mamy już konkretne liczby (najlepiej odpowiednio wysokie wyniki testu matrycy) to zdjęcia stają się zbędnym dodatkiem...![]()
Wątek dotyczy Panasonica G6 a zaczyna się spiskowa teoria dotycząca wpływu procesora na wynik pomiaru DR...
Teoretycznie cała "obróbka" matrycy może chyba sporo zdziałać. Na przykładzie znanej i lubianej matrycy Sony to różnice między modelami ją wykorzystującymi dochodzą do 1,2 EV. Sęk w tym, że matryca Panasa nie jest tak udana...
Mam prosbe
WEZCIE SIE...
POZDROWIONKA
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Nie jest taka zła jak sam sadziłem. Poszedłem na kompromis i kupiłem "gniotka" Panasa bo to tanie i małe a takie miało być a matryca wcale nie jest taka zła jak sadziłem; nie jest tak udana jak matryca Sony ale nie bardzo odbiega od innych. To na forum czytając rożne "obiektywne" wypowiedzi wbiłem sobie do głowy, ze jest słaba a Panas jest taki sobie.
Po prostu jak się o czymś pisze to trzeba być obiektywnym bo potem pojawiają się różne fantastyczne i nieprawdziwe informacje.
Procesor i oprogramowanie matrycy może trochę zmienić ale żeby pisać o oszustwach w DR??
Jest już ACR 8.1 (beta) dzięki któremu możemy powykręcać rawy
http://labs.adobe.com/technologies/cameraraw8-1/
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.