dziekuje teraz to widze. co do 32 myslalem ze pojazd w postaci osiolka jest dosc specyficzny , rozumiem ze chodzi o inne wykadrowanie
dziekuje teraz to widze. co do 32 myslalem ze pojazd w postaci osiolka jest dosc specyficzny , rozumiem ze chodzi o inne wykadrowanie
pl3 + Panasonic 14-42 II
Gdybyś w 32 był po drugiej stronie osiołka, byłoby bez porównania lepiej.
Wtedy Twoja interpretacja tematu tego zdjęcia miałaby sens.
no tak , zdjecie mogłem nazwac powrót z zakupów![]()
pl3 + Panasonic 14-42 II
Ostatnio edytowane przez kris12 ; 11.05.13 o 10:06
pl3 + Panasonic 14-42 II
Dlaczego robisz zdjęcia z okna ?
Może wybierz się na miasto , pospaceruj , zobaczysz może coś wartego zrobienia zdjęcia . Zrobisz zdjęcie. Wrzucisz wtedy na forum .
witam
pomysł na nocne ujęcie wyszedł już późno , a chodzenie po nocy z aparatem przy trwających juwenaliach ... tak jak napisałem nie chodzi mi o zdjęcie a raczej jakie parametry można zmienic dla lepszego efektu ? chyba że pozostaje juz tylko photoshop... już widzę że można dużo zmienic w elements 9 .
pl3 + Panasonic 14-42 II
Musisz zmienić podejście do fotografowania a później zastanowić się nad ustawieniami. Z tego co piszesz to masz fajną imprezę w Twoim mieście ale wolisz z okna...
Nie znam pena ale przy nocnych ujęciach ważne jest jaki obiektyw masz do dyspozycji (im jaśniej tym lepiej) oraz jakie użyteczne lub inaczej akceptowalne ISO w aparacie. Dodatkowo ideałem byłoby użycie statywu. Wyjdź na miasto i poćwicz - ustaw ISO na 1600, następnie 3200 i jeszcze wyżej i zobacz co jest akceptowalne. Przy zdjęciach panoramicznych staraj robić je zaraz po zachodzie słońca gdy niebo ma jeszcze taki fajny niebieski odcień - wtedy takie zdjęcia wychodzą najlepiej.
Generalnie to Kris ma nawet fajny widok z tego okna na nocne kadry. Na pewno lepszy niż ja z pierwszego piętra![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
to był jeden z ważniejszych argumentów do zakupu tego mieszkania, co do widoku na zdjeciu nr 5 widać - niewyrażnie - zarys Tatr. jak beda dobre warunki postaram sie o lepsze zdjęcie.
pl3 + Panasonic 14-42 II