Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Poczytaj trochę o kompozycji, o kadrze. Po prostu poszerz horyzonty.
27 co chciałeś pokazać i jaka była myśl kiedy powstawało to zdjęcie? Nie jest do bani, wystarczy prze kadrować i coś zagra.
zakładam że góry to główny motyw, ale ten podest w PD rozwala zdjęcie. Jest specjalna technika wzbogacenia kadru, przez
dodawanie elementu ale na to za wcześnie.
28 weź tego konia na tło spokojniejsze, bez pstrokacizny i też zupełnie inaczej zagra.
29 za owcami stoi drewniana stodoła i jest fajnie, po co? Kontra dla wełny(staje się widoczna)
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Panowie i Panie...delikatniej...bo się zniechęci i odpadnie świeży Olymaniak![]()
Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest Huawei Mate 50 Pro
Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Tak się teraz mówi??!
serio, serio??
Ja zawsze mówiłam, że idę do Rynku - i wiadomo było gdzie szłami o jaki rynek i okolice chodziło
Teraz jak jestem w Kraku, to też tak mówię i chyba nadal mnie wszyscy rozumieją..., tak myślę.
Nie wiem, może ludność z dalszych osiedli nazywa to Starym Miastem? Choć i to mnie dziwi.
A żeby było w temacie foto - najtrudniej zrobić dobre/ciekawe zdjęcia swojego miasta, okolicy itp
Spojrzenie jest mocno zaburzone, a brak dystansu powoduje, że trudno dostrzec ciekawe kadry. Samo miejsce ma w tym wypadku marginalne znaczenie.
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 8.05.13 o 00:16
Srednio mnie interesuje, czy on jest Olymaniakiem, Nikonomaniakiem, czy tez Canomaniakem - traktuje go jak fotografa.
A jak sie zniecheci, to znaczy, ze ma ciekawsze rzeczy do roboty - nikt nie zaklada, ze ze kupujac aparat trzeba go uzywac cale zycie i za nic sie nie da zmienic hobby.
Myslisz, ze jak mu powiem, ze mnie powalilo na kolana, to zostanie tu na zawsze....?
Ostatnio edytowane przez k@czy ; 8.05.13 o 04:45
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
witam
bedac na wspomnianym weekendzie majowym pierwszy raz próbowałem robić zdjęcia jak to mówią wszystkiemu co sie rusza. w mojej ocenie te widoczki lasu lub zwierząt bardzo mi się podobały i postanowiłem je uwiecznić. oczywiście bardzo sobie cenię każdą odpowiedz bo jest to dla mnie wskazówka do robienia jeszcze lepszych zdjęć . przeczytałem jak na razie książkę tomka kulasa o penie i staram sie przegladac różne strony o fotografii. czy uda sie znależć swoja droge - zobaczymy...
pl3 + Panasonic 14-42 II
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Zaszczele......