Strona 7 z 38 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 378

Wątek: zdjecia z mojego pierwszego pena

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Odp: zdjecia z mojego pierwszego pena

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Twoje określenie "moje miasto" jest mocno na wyrost - skoro robisz zdjęcia wyłącznie z okna albo na starówce. Starówka krakowska nie jest Twoja - jest wszystkich i nikogo,
    Dzarro , ja w kwestii formalnej, nie mogłem się powstrzymać.... Zapamiętaj na zawsze : W Krakowie nie ma STARÓWKI, jest Stare Miasto, ew. Śródmieście...... Czasem używa się określenia Stary Kraków, Centrum..(rzadziej) No!
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Odp: c.d. górskiego weekendu

Cytat Zamieszczone przez kris2345245245 Zobacz posta
    witam
    tylko dwa zdjecia .
    27
    28
    29
    Poczytaj trochę o kompozycji, o kadrze. Po prostu poszerz horyzonty.
    27 co chciałeś pokazać i jaka była myśl kiedy powstawało to zdjęcie? Nie jest do bani, wystarczy prze kadrować i coś zagra.
    zakładam że góry to główny motyw, ale ten podest w PD rozwala zdjęcie. Jest specjalna technika wzbogacenia kadru, przez
    dodawanie elementu ale na to za wcześnie.
    28 weź tego konia na tło spokojniejsze, bez pstrokacizny i też zupełnie inaczej zagra.
    29 za owcami stoi drewniana stodoła i jest fajnie, po co? Kontra dla wełny(staje się widoczna)
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria

Panowie i Panie...delikatniej...bo się zniechęci i odpadnie świeży Olymaniak
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    kris2345..etc prosił o konkrety i tak napisałem, marek7001 nie przesadzajmy, zobacz jak dziewczyny zbierają wpisy w wątkach
    i... poprawiają foty.
    Przecież nie gryzę... czasem.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Dzarro , ja w kwestii formalnej, nie mogłem się powstrzymać.... Zapamiętaj na zawsze : W Krakowie nie ma STARÓWKI, jest Stare Miasto, ew. Śródmieście...... Czasem używa się określenia Stary Kraków, Centrum..(rzadziej) No!
    Tak się teraz mówi??!
    serio, serio??
    Ja zawsze mówiłam, że idę do Rynku - i wiadomo było gdzie szłam i o jaki rynek i okolice chodziło
    Teraz jak jestem w Kraku, to też tak mówię i chyba nadal mnie wszyscy rozumieją..., tak myślę.
    Nie wiem, może ludność z dalszych osiedli nazywa to Starym Miastem? Choć i to mnie dziwi.

A żeby było w temacie foto - najtrudniej zrobić dobre/ciekawe zdjęcia swojego miasta, okolicy itp
    Spojrzenie jest mocno zaburzone, a brak dystansu powoduje, że trudno dostrzec ciekawe kadry. Samo miejsce ma w tym wypadku marginalne znaczenie.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 8.05.13 o 00:16

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez marek7001 Zobacz posta
    Srednio mnie interesuje, czy on jest Olymaniakiem, Nikonomaniakiem, czy tez Canomaniakem - traktuje go jak fotografa.
    A jak sie zniecheci, to znaczy, ze ma ciekawsze rzeczy do roboty - nikt nie zaklada, ze ze kupujac aparat trzeba go uzywac cale zycie i za nic sie nie da zmienic hobby.
    Myslisz, ze jak mu powiem, ze mnie powalilo na kolana, to zostanie tu na zawsze....?
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 8.05.13 o 04:45
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

witam
    bedac na wspomnianym weekendzie majowym pierwszy raz próbowałem robić zdjęcia jak to mówią wszystkiemu co sie rusza. w mojej ocenie te widoczki lasu lub zwierząt bardzo mi się podobały i postanowiłem je uwiecznić. oczywiście bardzo sobie cenię każdą odpowiedz bo jest to dla mnie wskazówka do robienia jeszcze lepszych zdjęć . przeczytałem jak na razie książkę tomka kulasa o penie i staram sie przegladac różne strony o fotografii. czy uda sie znależć swoja droge - zobaczymy...
    pl3 + Panasonic 14-42 II

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Tak się teraz mówi??!
    serio, serio??
    Ja zawsze mówiłam, że idę do Rynku - i wiadomo było gdzie szłam i o jaki rynek i okolice chodziło
    Teraz jak jestem w Kraku, to też tak mówię i chyba nadal mnie wszyscy rozumieją..., tak myślę.
    Nie wiem, może ludność z dalszych osiedli nazywa to Starym Miastem? Choć i to mnie dziwi.

A żeby było w temacie foto - najtrudniej zrobić dobre/ciekawe zdjęcia swojego miasta, okolicy itp
    Spojrzenie jest mocno zaburzone, a brak dystansu powoduje, że trudno dostrzec ciekawe kadry. Samo miejsce ma w tym wypadku marginalne znaczenie.
    Oczywiście powiedziałem ogólnie, a tyczyło to przede wszystkim tego, że nie ma w Krakowie (nie Kraku) STARÓWKI.... Natomiast z Rynkiem oczywiście masz rację....
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Oczywiście powiedziałem ogólnie, a tyczyło to przede wszystkim tego, że nie ma w Krakowie (nie Kraku) STARÓWKI.... Natomiast z Rynkiem oczywiście masz rację....
    uff, to mnie uspokoiłeś

Dobra - nie w Kraku, w Krakówku

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Zaszczele......