Takim zestawem można robić zdjęcia, że kopara opada. Twoje określenie "moje miasto" jest mocno na wyrost - skoro robisz zdjęcia wyłącznie z okna albo na starówce. Starówka krakowska nie jest Twoja - jest wszystkich i nikogo, dlatego zdjęcia z takich miejsc, nawet technicznie lepsze od Twoich, są niczyje i dla nikogo. Zdjęcia z okna to robią starzy mistrzowie, którzy już zrobili wszystkie możliwe zdjęcia - a teraz ich stare nogi bolą. Jak ktoś jest nowy to powinien ruszyć cztery litery i spenetrować "swoje" miasto z buta. Zdjęcia pieska mają przynajmniej wymiar osobisty(bo to rzeczywiście Twój piesek).
Generalnie na razie zdjęcia są przypadkowe i pełne wad. Mi spodobało się jedno zdjęcie z pieskiem i jedno z okna, ale nie mogę powiedzieć - które. W każdym poście wprowadzasz od nowa tę samą numerację co utrudnia identyfikacje zdjęć.
mysle że określenie moje miasto ma wymiar ogólny - w końcu każdy gdzieś mieszka. po 38 latach w krakowie musze tak stwierdzic .... ok poprawie numeracje zdjeć . prawie wszystkie zdjęcia z okna powstały w zimie lub wczesna wiosną , stad ich ilość.oprócz tego nie ukrywam ,ze jestem bardzo zadowolony z takiej przestrzenii zza oknem - po 28 latach wpatrywania sie w mur bloku naprzeciw. oczywiście przyjmuje wszystkie argumenty bardziej doświadczonego kolegi.kolegi
Ostatnio edytowane przez kris12 ; 25.04.13 o 17:10
pl3 + Panasonic 14-42 II
witam
przejrzałem twoją galerię , piekne zdjecia choc rozumiem że twoje ukazanie miasta polega na znalezieniu miejsc mało znanych. spróbuje poszukac i u mnie takich miejsc. odnośnie kolorów czy sa mocno poprawiane zdjęcia, czy raczej jest to kwestia jakiś specjalnych ustawień aparatu - o których może nawet nie wiem...
pl3 + Panasonic 14-42 II
witam
tak jak pisałem wcześniej admin poprosił mnie o umieszczenie wszystkich zdjec w jednym watku .poprzednio było w osobnym watku . czestotliwosc pojawienia sie kilku zdjec nie wynika wiec z mojego wrazenia ze jest to zdjecie " super " , ktore chce wyeksponowac wszedzie. to juz sie nie powtórzy , sorki za zamieszanie...
pl3 + Panasonic 14-42 II
witam ponieważ zbliża sie lato ( a lubie wtedy gdzieś polecieć )chciałbym skorzytać z rad bardziej doświadczonych fotografow. zdjęcia z tamtego roku pochodzą z turcji , gdzie byłem zmuszony _ po kradzieży starego aparatu _ do zakupu olympusa vg 110. przesyłam wiec fotki z gorszego aparatu , ale bardziej chodzi mi o opinie co moge poprawic , aby w tym roku zdjecia z pena były ok.
p.s. zgodnie z obietnica numeruje kolejno zdjęcia
3
4
5
6
7![]()
pl3 + Panasonic 14-42 II
dzarro - ja Ciebie proszę nie "Starówka"! Starówka jest jedna jedyna ta warszawska i Ty jako Warszawiak powinieneś o tym wiedzieć... W innych miastach jest po prostu "stare miasto" i takie określenie funkcjonuje w Krakowie.
ok, koniec off-topica