Witam, mój problem może wydać się śmieszny ale mnie irytuje. Jestem początkującym użytkownikiem E-500 i nie potrafię wyłączyć błysku modelującego. Moje pytanie brzmi czy w ogóle mozna go wyłączyć, jeżeli tak to jak? Dzięki za pomoc z góry.![]()
Witam, mój problem może wydać się śmieszny ale mnie irytuje. Jestem początkującym użytkownikiem E-500 i nie potrafię wyłączyć błysku modelującego. Moje pytanie brzmi czy w ogóle mozna go wyłączyć, jeżeli tak to jak? Dzięki za pomoc z góry.![]()
Co masz na myśli - błysk modelujący? Wspomagający pracę AF, automatyczne podnoszenie się lampy czy co? Napisz jak aparat się zachowuje i co Cię wkurza...Zamieszczone przez lupo
Pewnie stroboskop, musi sie dac wylaczyc przyciskiem obok.
Dokładnie wygląda to tak przed zrobieniem zdjęcia w chwili "chwytania" ostrosci lampa miga jak wsciekla / niby mozna sprawdzic rozklad cieni ale i niezle wku... ksiedza w trakcie mszy/ nie wiem jak to bardziej obrazowo napisac
Jeżeli pracujesz na programach "tematycznych", bądźZamieszczone przez lupo
AUTO - to tak ... ma !
Coby wyłączyć fizycznie - trza wejść do menu < 2 > flash mode,
zmienić opcje z AUTO na "błyskawice w kółku" ... jest owa
funkcja opisana w instrukcjii !
Lechu - nie do końca. Postulujesz wyłączenie lampy błyskowej. Owo "wściekłe błyskanie" podczas nastawiania ostrości to wspomaganie lampką systemu AF. Lupo nie wiem o jakim rozkładzie cieni piszesz ale rozumiem, że to wkurza - taka dyskoteka. Wyłącz to znajdując w menu funkcję AF ILLUMINATOR i ustawiając ją na OFF.Zamieszczone przez lech2
Oczywiście MASZ RACJĘ !Zamieszczone przez ktotek
Dzieki bardzo juz widze jakies zmiany postaram sie to opanowac
Wiedz jeszzcze że dodatkowe wcześniejsze błyski może włączać funckja redukcji czerwonych oczu - to tak na zaś.![]()