Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
No ciekawe, zwłaszcza że ma ich tyle co GX1.
Opis na anglojęzycznym dpreview (link).
No i nie ma stopki na lampy, a mogła być fajna alternatywa dla e-PL5.
Na pocieszenie - ma ISO 160 przy min. czasie 1/4000, czyli jest szansa że przepały z jasnymi stałkami będą mniejsze.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.04.13 o 11:34
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
http://www.optyczne.pl/5756-nowo%C5%...%C4%99cia.html
Gdybym miał określić jakość matrycy na podstawie tych zdjęć to chyba mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że choć do OMD nie dorównuje to od starego E-P1 jest wyraźnie lepiej
Ooo.. Zapowiada się na najlepszy model z serii GF od lat! Nie za mały, nie za duży, z kółkiem PASM. Właśnie tak powinien wyglądać następca GF1 (nie licząc może stopki, która i tak u większości użytkowników jest tylko zbędnym bajerem)
Fajny jest ten odchylany ekranik - może kiedyś pojawi się coś takiego w GX2??
Bajery programowe to cecha amatorskich aparatów - w każdym programie graficznym można stworzyć wiele podobnych efektów.
Dla mnie zakup GX1 to "eksperyment bezlusterkowy" Z każdym wypadem poznaję coraz lepiej bezlusterkowce i w zasadzie nie żałuję wyboru Panasa. Dzisiaj najbardziej przeszkadza mi głośna migawka ale to specyfika wielu podobnych aparatów.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.04.13 o 22:37
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Jako dobry wujek, kiedyś w słoneczny dzień, udostępniłem komuś do pomacania jasną optykę/ Korpus to tylko 350D.
Brak przepałów notowałem przy iso 100, 1/8000* i... f/2.8.
Wideo: GH2 z PL25DG i nakręconym ND o mocy 3EV, słoneczny dzień, iso 160, 1/50 i f/5.6 z lekkimi przepałami.
Krótko: zapomnij.
*edit: moje było 20D, sorki![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
W słoneczny lipcowy dzień OMD przy "maksymalnych" parametrach (iso 200, 1/8000) umożliwiło otwarcie jasnych obiektywów do przysłony 3,2 - 3,5.
Założenie filtra polaryzacyjnego pozwoliło by użyć maksymalnego otworu f 1,8 - wtedy jeszcze polara nie miałem, następnego dnia po tej przygodzie kupiłem komplet do wszystkich obiektywów (37, 46, 58mm).