Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 72

Wątek: Panasonic Lumix GF6

dzarro
    Gość

Odp: Panasonic Lumix GF6

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Ale korzystałeś z G5 czy tak uważasz, bo wyczytałeś o tym w Internecie? Jak szukasz słabych matryc to na rynku są wciąż E-PL1 do kupienia.

Akurat włożenie do GH3 matrycy Sony z OMD wg mnie było błędem - jakość ok, ale stracił swoje niepowtarzalne "multi aspect".

Bicie piany o to, że matryca musi być najlepsza, najnowsza, najdroższa... A nie wystarczy poprawiona elektronika? W dodatku wiele zmian wnosi zmiana siły filtra na matrycy - vide GX1 vs G3 w ostrości obrazu.
    Ja dalej używam G-1. Teraz kupiłem 12-35, a więc zostaje w m 4/3. Nie jestem sprzętofilem. Mam zamiar używać tylko tego jednego obiektywu a jak zmienię body to będę je pewnie używał przez kolejne 4-5 lat. Wolę więc, żeby podstawowe parametry były nowoczesne w chwili zakupu i wydaje mi się, że to racjonalny zamysł. Sam stwierdziłeś w swoim - skądinąd cennym - wątku , że naprawdę sensowna jakość z G5 jest poniżej 1600 ISO. Na dzisiejszą średnią to słaby wynik, tym bardziej, że DR też jest raczej na poziomie G1. Ja nie jestem ISO-maniakiem ale nie będę kupował aparatu tylko trochę lepszego od G1 skoro ten nadal działa.
    G-5 to bardzo fajne body. Bardziej mi się podoba od X-E1 - dlatego sobie odpuściłem to fuji-cudo. I tak muszę zamortyzować zakup 12-35 więc poczekam sobie na następcę G-5 z lepszą matrycą albo na spadek cen OM-D(z tego co widzę to już spadają).

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Jak widziałem AF z X-E1 to ja wolę moją matrycę niż czekać na wyostrzenie zdjęcia jak w kompakcie sprzed 5-6 lat...
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Jak widziałem AF z X-E1 to ja wolę moją matrycę niż czekać na wyostrzenie zdjęcia jak w kompakcie sprzed 5-6 lat...
    Zależy do czego używasz. X-E1 jest fajny, G5 też jest fajny i OMG. W sumie to nawet niektóre C/N są fajne .

Jd
    Gość

Jak jednak mimo wszystko wolę X-E1 zamiast tych gniotów od Panasa.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Fajny ten maluch, Panas się wziął znowu do roboty i poprawił trochę aparaty. Trzymałem ostatnio G5 i sprawiał on wrażenie aparatu klasy wyższej niż G3.
    GF5 ma odchylany ekran który chciałbym mieć w swoim GX1 (ale nie można mieć wszystkiego) - ekrany na ruchomym ramieniu nie podobają mi się.

(zadowolony właściciel gniotka)
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Fajny ten maluch, Panas się wziął znowu do roboty i poprawił trochę aparaty.
    Nie żartuj przecież to gniot lub - jak kto widzi - EPL5...
    Za rok za $299 z 14/2.5 w zestawie
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Nie żartuj przecież to gniot lub - jak kto widzi - EPL5...
    Za rok za $299 z 14/2.5 w zestawie
    Hehe
    Gdyby nie lustro to pewnie bym wziął NEX6 ew. OMD - może i obydwa żeby obiektywów nie przekładać
    Wybrałem jednak budżetowego gniotka - a za pozostałą kasę mam stałkę + bilet do ciekawego zakątka europy.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Jak jednak mimo wszystko wolę X-E1 zamiast tych gniotów od Panasa.
    Fakt, bardziej można zadać szyku na wycieczkach - zwłaszcza w gustownym skórzanym wdzianku(zarówno dla aparatu, jak i dla fotografa) Z Panasem to strach się pokazać w Towarzystwie, a już zwłaszcza wśród piekarzy i cukierników. Oni, jak powszechnie wiadomo, mają alergię na gnioty.

Jd
    Gość

Ab alio exspectes, alteri quod feceris

dzarro
    Gość

Czyli, że co? Że niby jak zdejmiesz kogoś swoim aparatem, to on też Cię zdejmie swoim? To ja i tak wygrywam. Bo Ty mnie zdejmiesz swoim śliczniutkim Fuji i wyjdę świetnie, a ja Cię pstryknę moim Pana-gniotem i na pewno wypadniesz gorzej niż w realu(a jak jeszcze jakiś śmietnik zmieszczę w tle - to już w ogóle...)
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 5.04.13 o 15:19