Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 98

Wątek: Używana lustrzanka do 1000PLN

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Używana lustrzanka do 1000PLN

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Możesz wskazać gdzie? Szukałem, nie znalazłem.

http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...741/index.html

Kategoria - produkty AV
    Podkategoria - Cyfrowe aparaty fotograficzne
    Model - w/g potrzeb

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Wygogolwałem poniższą instrukcję w 2 minuty
    Tam tylko trzeba zdaje sie najpierw zarejestrować, bez problemu mozna pobrac z strony panasonica.

Ostatnio edytowane przez And.N ; 4.04.13 o 19:58
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Oczywiście, zakup takiego 40D też ma jakiś sens - to aparat który kiedyś był obiektem pożądania wielu, będzie ładnie się na półce prezentował
    Raczej średnio. Canonowe obło-bambolco-ziemniakokształtne korpusy nie prezentują się ładnie (piszę tak mimo tego że sam używam Canona - uważam, że jest paskudny)
    O wiele lepiej prezentują się na półce analogi z epoki przed AF Taki OM albo AE-1, A-1: miodzio i taniej niż przechodzone 40D
    Uwierz mi, że jak przychodzi do mnie klient i patrzy na gablotkę ze sprzętem to częściej zwraca uwagę najpierw na zenita11, AE-1 i jakiegoś ruskiego głuptaka niż na sprzęt droższy o dwa zera.
    Ostatnio edytowane przez wulf ; 4.04.13 o 19:58
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Na półkę to ja polecam Konici

A szkiełka od nich świetnie pracują z MFT
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Raczej średnio. Canonowe obło-bambolco-ziemniakokształtne korpusy nie prezentują się ładnie (piszę tak mimo tego że sam używam Canona - uważam, że jest paskudny)
    Też mam Canona i faktycznie nie ma w nim nic atrakcyjnego wizualnie...

Do robienia wrażenia dobra będzie analogowa Minolta Dynax 7, ewentualnie cyfrowi następcy Dynax 7D lub Sony A700 (ale już mniej)
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar bobdylan
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Byłem dzisiaj podotykać lustrzanki w sklepie. Jakoś nie byłem szczególnie zachwycony jeżeli chodzi o ergonomię. Z funkcjonalności mojego PENa jestem naprawdę zadowolony. Podejrzewam, że dlatego bo ze mnie amator.
    Bawiłem się też Sony A65 i spodobał mi się jego EVF. Może go ktoś porównać do Olkowego VF-2?

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Możesz wskazać gdzie? Szukałem, nie znalazłem.
    Apz, odpowiadalem Ci na to pytanie kilka miesiecy temu https://forum.olympusclub.pl/threads...ht=#post891097 Nic sie od tego czasu nie zmienilo, jesli chodzi o dostep do instrukcji Lumixow.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bobdylan Zobacz posta
    Byłem dzisiaj podotykać lustrzanki w sklepie. Jakoś nie byłem szczególnie zachwycony jeżeli chodzi o ergonomię. Z funkcjonalności mojego PENa jestem naprawdę zadowolony. Podejrzewam, że dlatego bo ze mnie amator.
    Bawiłem się też Sony A65 i spodobał mi się jego EVF. Może go ktoś porównać do Olkowego VF-2?
    Olkowego nie używałem, ale jeśli to pierwszy EVF wypuszczony do PENów to może mieć wolne odświeżanie. Tak było z pierwszym Lumixem G1. Zresztą była to niedawno jeszcze bolączka wielu urządzeń (nawet kamery NEX-VG10).

A65 to bardzo świeży sprzęt. Już w G2 było dobrze, w G3 jest bardzo dobrze. Może zamiast na siłę szukać lustrzanki - naprawdę te 30-40% większa matryca w APS-C nie robi cudownej różnicy - kupić coś z EVF wbudowanym co ma kształt lustrzanki? GH1, G3?
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar bobdylan
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Myślę bardziej o EVF do mojego Olka.

| OlyJedi Awatar figiel
    Mieszka w
    jawor
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

mając doświadczenie z aparatami min:
    olympus e-3(14-54), e-p1(double kit), panasonic g2(14-45), gh2(14-140), mogę śmiało napisać, że canon 40D z tamronem 17-50 był moim najlepszym wyborem, aparat jest mega uniwersalny, użyteczne iso 1600, do tego szybki, pancerny. Fotografowałem nim głównie śluby, czasem rajdy samochodowe. Nie widziałem sensu trzymać aparatu aps-c + systemu mikro 4/3, zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie używać w obu zestawach lamp z funkcją FP/HSS.

f2.8 na 50mm tamrona nadaje się nawet do portretów, warunkiem jest ostra sztuka, na 40D wszystkie powinny być celne (miałem 5 szt, wiem o czym piszę), niekoniecznie wszystkie ostre..

Zastanów się, czy posiadanie lustrzanki nie jest tylko kaprysem i w czym brak lustra w e-pl3 Ciebie ogranicza. Mnie głównie ograniczał brak plastyki w portrecie i głębi ostrości na szerokich kadrach dla których kupiłem canona 5D. Do codziennych zastosowań wolę jednak GH2, którego jeszcze bardziej polubię jeśli dokupię do niego 20/1,7. Torba jest kilka razy lżejsza i mniejsza. Sugeruję rozważenie zmiany body na takie z EVF (om-d !), być może to wystarczy.
    5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
    www.barwyslubu.pl

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Bobdylan ja to widzę, że z Ciebie to taki trochę "napaleniec-postrzeleniec". Szczerze? To szkoda wywalać kasy na coś co raczej na 90% będzie Ci się potem kurzyło na półce a Ty przez kilka dni będziesz miał efekt samozadowolenia o którym pisał trochę Maciek_WM.

Pierwsa opcja to weź Ty to 1000 PLN przeznacz sobie na jakiś fajny kilkudniowy wyjazd, weź tego swojego E-PL3+Lumix G 20/1,7, mZDZ40-150 i postrzelaj na tym wyjeździe foty bo będzie to z lepszym efektem dla Twojego samopoczucia i zdjęć.

Druga opcja weź to 1000 PLN przeznacz na dwudniowe balety i panienki.

Trzecia opcja weź to 1000 PLN przeznacz na hospicja dla dzieci.

Czwarta opcja to kup sobie lustrzankę analoga plus porządną lampę błyskową do swojego E-PL3.

Piąta opcja to jeżeli chcesz już tak koniecznie wywalić tą kasę w błoto to kup sobie tą lustrzankę cyfrową ale tak aby jakieś 100 zł zostało Ci jeszcze na używaną gablotę z szybą w którą po kilku dniach wstawisz zakupione "cacuszko"

Szósta opcja (ostateczna) to przelej mi na konto 1000 PLN a ja wtedy skorzystam z opcji 3 hihi

Przepraszam, że tak napisałem ale widzę, że masz syndrom niepohamowanych zakupów
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 5.04.13 o 01:34
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ