Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 98

Wątek: Używana lustrzanka do 1000PLN

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Używana lustrzanka do 1000PLN

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Albo E1 za 300 zł + 14-54 za 800
    Gdzie w realu takie sympatyczne liczby ? Pytam głównie w kontekście E-1.

| OlyJedi Awatar bobdylan
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    @bobdylan, w jednym z założonych tu tematów napisałeś że jesteś świeżym posiadaczem e-pl3 + kit. W tym samym topicu napisałeś, że świeżo kupiłeś panasa 20mm a jakiś czas później w topicu obok, że olka 40-150. Wszystkie teraz dumnie widnieją w twojej sygnaturze. To w sumie nie moja sprawa, koniec końców to Ty decydujesz co robić ze swoimi pieniędzmi, ale tak sobie pomyślałem, że skoro pytasz o radę to może Ci jakąś napiszę.
    Czuję się szpiegowany.

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    Jesteś świeżo po dużych zakupach i to co w tej chwili posiadasz daje Ci ogromne możliwości. Lustro to fajna sprawa, ale na Twoim miejscu przemyślałbym dokładniej swoje potrzeby. A przede wszystkim wypróbowałbym w akcji tego pena wraz ze szklarnią... Innymi słowy czas wyjść ze sklepu i zacząć robić zdjęcia. Ale jeśli Ty znasz już swoje potrzeby i wiesz że do swojego Pena potrzebujesz jeszcze lustra, bo tylko w ten sposób sfotografujesz X ...to powiedz i od razu obiecuję się zamknąć. Ewentualnie polecę e-500, mój sprawdził się w bojach
    No właśnie. Piszesz, że lustro to fajna sprawa. Przemyślałem swoje potrzeby i największą z nich jest zaspokojenie ciekawości. Jestem totalnym początkującym więc nie potrzebuje lustrzanki, zeby osiągnąć jakieś tam efekty. Chcę tylko zobaczyć jak to jest. Jestem zafascynowany fotografią ale czuję, że wszedłem do niej tylnymi drzwiami. Chcę po prostu uzupełnić swoje doświadczenia.

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Posiadając E-PL3 masz zapewne problemy z ergonomią. Małe to , śmieszne kółeczko, brak wizjera...
    Kup za 400 zł Panasa G1 lub G2. Ma dobry wizjer, świetnie leży w łapce, kręcony wyświetlacz i rozbudowane opcje sterowania na korpusie. Bardzo dobry aparat, szczególnie do dłuższych szkiełek. Obrazek podobny do penów od 1 do 3 generacji a realne ISO wyższe o 1EV. Miałem, polecam.
    Oczywiście nie jest to lustrzanka ale mająć kilka szkiełek do m4/3 niczego nie zyskasz kupując tanie lustro z kitowym obiektywem.
    Nie mam problemów z ergonomią. Jestem zachwycony PENem i jego funkcjonalnością. Kupiłem go własnie z powodów jego rozmiarów. Zostanie u mnie na długo.

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Przy takich założeniach to najlepiej nie kupować żadnego lustra. Oczywiście ergonomia pracy z przyzwoitym korpusem jest zupełnie inna niż z Penem (szczególnie E-PL), ale do tego trzeba kupić co najmniej Nikona D80, Canona 40D, Sony A700 lub Olympusa E-30. Niższe modele nie mają w tej sytuacji sensu.
    Dzięki za dobre rady. Musicie zrozumieć, że moim głównym motywem jest zaspokojenie ciekawości (no dobra jestem też trochę gadżeciarzem). Nie chcę lepszego obrazka bo i tak nie umiem jeszcze wykorzystać możliwości PENa.
    Chcę kupić używkę, zobaczyć co to jest i po jakimś czasie jak stwierdzę, że mi nie potrzebna to sprzedam. Jak stracę na tym 200-300zł to nic się nie stanie. Doświadczenia będą dla mnie bezcenne.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bobdylan Zobacz posta
    ...
    Chcę kupić używkę, zobaczyć co to jest i po jakimś czasie jak stwierdzę, że mi nie potrzebna to sprzedam. Jak stracę na tym 200-300zł to nic się nie stanie. Doświadczenia będą dla mnie bezcenne.
    W takiej sytuacji ja bym brał C 40D, to już "prawdziwy" aparat, jest się czym pobawić i mieści się w cenie, jak poszukasz, to pewnie trafisz taniej niż w linku.
    http://www.interfoto.eu/?page=subpro...cat=1649&id=20

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wydaje mi się, że w tej całej zabawie najmniejszą uwagę poświęcasz robieniu zdjęć. Lepiej kup rower za ten 1tys i pojeździj po okolicy z penem. A lustro z ciekawości pożycz od kumpla. Temat bez sensu.
    ***Olympus Stylus 1s***

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez goldiesr Zobacz posta
    Wydaje mi się, że w tej całej zabawie najmniejszą uwagę poświęcasz robieniu zdjęć. Lepiej kup rower za ten 1tys i pojeździj po okolicy z penem. A lustro z ciekawości pożycz od kumpla. Temat bez sensu.
    I co znowu dasz mi minusa? Potrafisz napisać coś na forum bez marudzenia? Człowieku weź się odczep ode mnie.
    Skąd wiesz, że nie jeżdżę rowerem i nie robię zdjęć? Czekam tylko na wiosnę żeby wybrać się gdzieś dalej.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    Gdzie w realu takie sympatyczne liczby ? Pytam głównie w kontekście E-1.
    Na Allegro. Obserwowałem jakis czas kilka aukcji i byly podobne ceny, a chętnych brak. Jest też zestaw z gripem i dwoma kitami za 650 zł.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Na Allegro. Obserwowałem jakis czas kilka aukcji i byly podobne ceny, a chętnych brak. Jest też zestaw z gripem i dwoma kitami za 650 zł.
    Dzięki, ogarnę w takim razie ten temat konkretniej.
    Btw, wręcz grzechem byłoby takiej okazji nie wykorzystać ...

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bobdylan Zobacz posta
    I co znowu dasz mi minusa? Potrafisz napisać coś na forum bez marudzenia? Człowieku weź się odczep ode mnie.
    Skąd wiesz, że nie jeżdżę rowerem i nie robię zdjęć? Czekam tylko na wiosnę żeby wybrać się gdzieś dalej.
    tak sie sklada, ze to ty znowu marudzisz. Poprzednio też wybierałeś i co to dało? Nic. Zostaw komputer i wyjdź trochę do ludzi, zobacz świat na żywo, pstrykaj zdjęcia i nie ględź i nie płacz jak ktoś napisze nie po twojej myśli. Ps. Ty nie będziesz mi mówił gdzie mogę sie wypowiadać, jak nie pasuje to zmień forum.
    ***Olympus Stylus 1s***

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Szczerze jeżeli jesteś zadowolony z PEN'a i masz coś tam jeszcze plus jakieś tam szkła to szkoda kasy na lustrzankę cyfrową. Kup sobie lepiej lustrzankę analogową bo wydasz na coś w miarę użytecznego co dobrze działa do 200 zł, będzie lustro i będziesz bardziej się zastanawiał nad tym co cykasz bo masz na to jedynie 36 klatek plus zapasowe klisze no i nie ma cyknij/wykasuj . A na efekt zawsze miło się czeka

No chyba, że masz ogromne parcie na lustrzankę cyfrową to wtedy wolna droga
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Szczerze jeżeli jesteś zadowolony z PEN'a i masz coś tam jeszcze plus jakieś tam szkła to szkoda kasy na lustrzankę cyfrową. Kup sobie lepiej lustrzankę analogową bo wydasz na coś w miarę użytecznego co dobrze działa do 200 zł, będzie lustro i będziesz bardziej się zastanawiał nad tym co cykasz bo masz na to jedynie 36 klatek plus zapasowe klisze no i nie ma cyknij/wykasuj . A na efekt zawsze miło się czeka

No chyba, że masz ogromne parcie na lustrzankę cyfrową to wtedy wolna droga
    Na lustrzankę analogową też przyjdzie czas.