Czuję się szpiegowany.
No właśnie. Piszesz, że lustro to fajna sprawa. Przemyślałem swoje potrzeby i największą z nich jest zaspokojenie ciekawości. Jestem totalnym początkującym więc nie potrzebuje lustrzanki, zeby osiągnąć jakieś tam efekty. Chcę tylko zobaczyć jak to jest. Jestem zafascynowany fotografią ale czuję, że wszedłem do niej tylnymi drzwiami. Chcę po prostu uzupełnić swoje doświadczenia.
Nie mam problemów z ergonomią. Jestem zachwycony PENem i jego funkcjonalnością. Kupiłem go własnie z powodów jego rozmiarów. Zostanie u mnie na długo.
Dzięki za dobre rady. Musicie zrozumieć, że moim głównym motywem jest zaspokojenie ciekawości (no dobra jestem też trochę gadżeciarzem). Nie chcę lepszego obrazka bo i tak nie umiem jeszcze wykorzystać możliwości PENa.
Chcę kupić używkę, zobaczyć co to jest i po jakimś czasie jak stwierdzę, że mi nie potrzebna to sprzedam. Jak stracę na tym 200-300zł to nic się nie stanie. Doświadczenia będą dla mnie bezcenne.![]()
W takiej sytuacji ja bym brał C 40D, to już "prawdziwy" aparat, jest się czym pobawić i mieści się w cenie, jak poszukasz, to pewnie trafisz taniej niż w linku.
http://www.interfoto.eu/?page=subpro...cat=1649&id=20
Wydaje mi się, że w tej całej zabawie najmniejszą uwagę poświęcasz robieniu zdjęć. Lepiej kup rower za ten 1tys i pojeździj po okolicy z penem. A lustro z ciekawości pożycz od kumpla. Temat bez sensu.
***Olympus Stylus 1s***
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
tak sie sklada, ze to ty znowu marudzisz. Poprzednio też wybierałeś i co to dało? Nic. Zostaw komputer i wyjdź trochę do ludzi, zobacz świat na żywo, pstrykaj zdjęcia i nie ględź i nie płacz jak ktoś napisze nie po twojej myśli. Ps. Ty nie będziesz mi mówił gdzie mogę sie wypowiadać, jak nie pasuje to zmień forum.
***Olympus Stylus 1s***
Szczerze jeżeli jesteś zadowolony z PEN'a i masz coś tam jeszcze plus jakieś tam szkła to szkoda kasy na lustrzankę cyfrową. Kup sobie lepiej lustrzankę analogową bo wydasz na coś w miarę użytecznego co dobrze działa do 200 zł, będzie lustro i będziesz bardziej się zastanawiał nad tym co cykasz bo masz na to jedynie 36 klatek plus zapasowe klisze no i nie ma cyknij/wykasuj. A na efekt zawsze miło się czeka
No chyba, że masz ogromne parcie na lustrzankę cyfrową to wtedy wolna droga![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ