Posiadam oryginalna baterie i Newella. Obie pracowaly zamiennie w E-M5.Nie bylo zadnyc problemow. Obecnie taki sam zestaw pracuje w E-M1 jedna w korpusie druga w gripie i nie mam zadnych zastrzezen. Ladowanie i trzymanie pojemnosci jest OK. Napewno nastepna bateria nie bedzie oryginal latwo policzyc dlaczego.
OM-D E-M1 ZD12-50, ZD60, MZ 300 f4, MC14, Samyang 7,5, FL50 i drobiazgi
Dzięki Andrzej. A jakbyś miał porównać obydwie baterie jak to zrobił mpodroznik? Też masz takie proporcje?
Ostatnio edytowane przez babajaga ; 17.01.14 o 20:51
Ostatnio edytowane przez easy_rider ; 17.01.14 o 18:19
Cześć,
Aby ładować nieoryginalne akumulatory faktycznie potrzeba jest ładowarka (ta oryginalna jest chipowana). Czy próbowaliście ładować nieoryginalnymi ładowarkami oryginalny akumulator? Nie ma tutaj jakiś przeciwwskazań? Wybieram się w podróż i każdy gram jest na wagę złota, nie wiem czy potrzebuję wziąć dwie ładowarki, czy wystarczy jedna. Ładowarkę mam taką jak poniżej:
Dzięki.
było sobie życie
Mam taką jak na zdjęciu, plus dwa akumulatory i rzecz jasna oryginalny z aparatu. Oryginalnej ładowarki nie używam, ładuję wszystkie aku w tej. Jak dotąd, po ok. 10 cyklach nie zauważyłem problemów czy spadku wydajności.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
A ja gdzieś posiałem swój zamiennik i muszę jeszcze raz dokonać zakupu![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
No właśnie na aukcjach piszą, że te Newelle są kompatybilne z oryginalnymi ładowarkami. Prawda to?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska