niestety ja przećwiczyłem tam 3 sztuki. wszystkie zwróciłem. jak ktoś ma namiar na pewne zamienniki to please dajcie znc.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Baterie litowo-jonowe mają standartowo trzy styki, plus, minus i styk info ( wewnętrzna elektronika w baterii ) dla ładowarki, że bateria naładowana.
Producenci sprzętu zabezpieczyli się przed podróbami innych producentów, stosując dodatkowe styki , być może z jakąś identyfikacją baterii.
Te ogniwa mają, jak podają producenci ogniw, pięćset czy sześćset cykli ładowania. Czyli po niedługim czasie użytkowania klient powinien kupić
następną baterie. A cena oryginalnych wyjaśnia cały problem.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Tak po prawdzie to satysfakcje bym mial jak bym orginal kupil taniej kilka razy.Ale zastepczy element to ze jest tanszy i go kupie to mi zadna satysfakcja.To tak jak z aparatami.Ktos kupuje bo nowy i ze znaczkiem,a drugi gostek obok to samo zrobi 5 razy tanszym tylko,ze z innym znaczkiem.
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Hmm.. No wiesz Mirku, jeśli byłbym typem, który wyjmuję przy każdej nadarzającej się okazji akumulatorek z aparatu i pokazuje go komu popadnie z radosnym "Patrz to Olympus" to może by i to miało dla mnie znaczenie. W przypadku jednak akumulatorków "mi to jednak lata" czy olympus, czy krzak byle spełniał swoją funkcjonalność. Do tej pory takich akumulatorków na przestrzeni powiedzmy 12 lat kupiłem kilka. Do puszek z serii E Olympusa, do pierwszej kamerki Panasonica, do drugiej kamery panasonica, do kamery JVC, do Sony PSP, laptopa HP i laptopa Dell i efekt zawsze był podobny - zadowolenie, że nie wydałem niepotrzebnie kilka razy więcej, za coś ze znaczkiem o tej samej funkcjonalności.
Ja radość mam jak za zaoszczędzone 150 zł kupuję jakiś gadżet do sprzętu na którym zaoszczędziłem (filtr, soft, etc..). Co kto lubiTak po prawdzie to satysfakcje bym mial jak bym orginal kupil taniej kilka razyNiektórzy lubią pod kołdrą wyjąć z puszki akumulatorek z wyrytym znaczkiem, zaświecić latarkę i w ukryciu przed całym światem upajać się "akumulatorkiem"
![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA