Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 125

Wątek: Portret: Plastik a skóra i gdzie jest granica?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: Portret: Plastik a skóra i gdzie jest granica?

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Już teraz Ty
    Moze ma cukrzyce

A tak zeby nie za daleko od tematu czy gladzic czy plastik czy nie.
    Kilka fotek z "neta"jedne gladzone inne zmiekczane a inne nie.Chyba zalezy od przeznaczenia,sytuacji i osoby portretowanej.Czyli nadal panuje "dobry smak i poznanie osoby po drugiej stronia szkla.

Załącznik 84752Załącznik 84751Załącznik 84753Załącznik 84754Dla mnie typowe portrety,radosc,tajemnica,napiecie,przyjazn.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Moze ma cukrzyce

A tak zeby nie za daleko od tematu czy gladzic czy plastik czy nie.
    Kilka fotek z "neta"jedne gladzone inne zmiekczane a inne nie.Chyba zalezy od przeznaczenia,sytuacji i osoby portretowanej.Czyli nadal panuje "dobry smak i poznanie osoby po drugiej stronia szkla.Dla mnie typowe portrety,radosc,tajemnica,napiecie,przyjazn.
    To to, czyli tygrysa ubić - skóry nie zniszczyć.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Korzystając z tego wątku chciałbym Wam zaproponować obejrzenie i posłuchanie historii dwóch gości, którzy o fotografii wiedzą "trochę" (dla anglojęzycznych).
    Każdy ma rację, każdy inne podejście, trochę jak w tym wątku - świetnie się ich słucha. Otwierają oczy i umysły. Naprawdę warto!

"Being Creative and Getting the Shot by Frank Doorhof":

i drugi
    "Building the Dramatic Portrait with Joel Grimes":

Miłego oglądania

Thomasso

---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post był o 22:49 ----------

I jeszcze o jednym bym zapomniał. Może nawet najtrafniejszy w kontekście tej dyskusji.

"The Basic Headshot by Peter Hurley.
    About the equipment, workflow, direction and other things needed to help create a better headshot"

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Korzystając z tego wątku chciałbym Wam zaproponować obejrzenie i posłuchanie historii dwóch gości, którzy o fotografii wiedzą "trochę" (dla anglojęzycznych).
    Każdy ma rację, każdy inne podejście, trochę jak w tym wątku - świetnie się ich słucha. Otwierają oczy i umysły. Naprawdę warto!
    "Being Creative and Getting the Shot by Frank Doorhof":
    i drugi
    "Building the Dramatic Portrait with Joel Grimes":
    Miłego oglądania
    I jeszcze o jednym bym zapomniał. Może nawet najtrafniejszy w kontekście tej dyskusji.
    "The Basic Headshot by Peter Hurley.
    About the equipment, workflow, direction and other things needed to help create a better headshot"
    T.
    Materiał fajny, mam nadzieję na komentarze.
    Dziękuję
    Mr.Ti
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

W ostanim wstęp muzyczny super....Dobrze, że wszyscy znają świetnie j. angielski....

To był komentarz.... po polsku
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    W ostanim wstęp muzyczny super....Dobrze, że wszyscy znają świetnie j. angielski....
    No niestety tak to jest. Może i mamy dobrych speców od foto, ale oni niewiele robią takich rzeczy jak przedstawiłem powyżej.
    Znak czasów - najwięcej ciekawych i wartościowych materiałów (czy to szkoleń, prezentacji, webiarów, tutoriali) jest w języku angielskim.
    Wiem, że nie wszyscy pewnie bedą mogli skorzystać.. no ale cóz mam poradzić. W zasadzie.. moga tylko żałować..

T.

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Nie czepiam się, po prostu pewna oczywistość nie jest wcale oczywistością..... I może trzeba żałować.... ale dla niektórych pewnie i tak za późno na zmiany tak radykalne.
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Nie czepiam się, po prostu pewna oczywistość nie jest wcale oczywistością..... I może trzeba żałować.... ale dla niektórych pewnie i tak za późno na zmiany tak radykalne.
    No ja wiem, że się nie czepiasz

Jakiś czas temu miałem szalony pomysł, żeby do tych trzech filmików dorobić listę dialogową po polsku (bo uważam, że są ciekawie inspirujące i motywujące), ale... mi przeszło za dużo roboty (tym bardziej tłumacząc ze słuchu) jak na charytatywną robotę

T.

Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

pewnie tak... było sporo gadane, a języku "technicznym" łatwo coś przekręcić...
    No niestety, a może stety, w pracy często muszę tego języka używać.... ale orłem nie jestem....

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No niestety tak to jest. Może i mamy dobrych speców od foto, ale oni niewiele robią takich rzeczy jak przedstawiłem powyżej.
    Znak czasów - najwięcej ciekawych i wartościowych materiałów (czy to szkoleń, prezentacji, webiarów, tutoriali) jest w języku angielskim.
    Wiem, że nie wszyscy pewnie bedą mogli skorzystać.. no ale cóz mam poradzić. W zasadzie.. moga tylko żałować..

T.
    Tu u nas wszystko rozbija się o to, że my trzymamy swój warsztat "pod korcem" amierykance wprost przeciwnie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów