Załączam orfy do wstawionych zdjęć
Załączam orfy do wstawionych zdjęć
Dzięki za orfy, porównam wieczorem co i jak![]()
Jak na robione z ręki przy silnym wietrze, to całkiem ostro wyszły![]()
The question is, who cares?
Ale macie małą Wisłę
A do zdjęć - Jednak Olkowe mi się bardziej widzą.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Witajcie po Świętach
Zgodnie z obietnicą, zamiast się obżerać poszłam ptaszki wypatrywać. Byłam taka cwana, że na dzień zdjęciowy wybrałam Wielki Piątek - i tak było bez obżarstwa. Hi.
Wstawiam upolowane ptaszki i wiewiórkę. Siłą rzeczy kadry nie mogą być identyczne, ale i tak pokazują, że to podobne obiektywy.
![]()
Dla bardziej dociekliwych dołączam orfy
Wiewiór bardzo fajny![]()
Ciekawią mnie jeszcze Twoje odczucia co do testowanych sprzętów. Czy któryś z nich bardziej przypadł Ci do gustu? Na razie Panas jest trochę tańszy ale może II wersja Olympusa też trochę potanieje.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Moje subiektywne odczucia: to dwa bardzo podobne obiektywy. Zachowują się tak samo. Ostrzenie na nieskończoność przy 300mm obu sprawia trudność przy mniej kontrastowych scenach. Trzeba obiektyw skręcić do minimalnej ogniskowej złapać ostrość i wtedy wysunąć lufkę i drugi raz złapać ostrość.
W panasonicu przeszkadza mi to, że kręci się w przeciwną stronę, ale to drobiazg.
A stabilizacja w Panasie się przydała? Uważam to za duży plus tego obiektywu. Stabilizacja w OM-D daje radę tak do 150-200 mm potem wygrywa OIS panasa.