Wiatraki mnie przytłaczają, jest ich za dużo, są monumentalne, i mimo to nieciekawe. Może to te maksymalnie uproszczone centralne kadrowanie...? Może przydałoby się trochę więcej otoczenia, kontekstu dla tych wiatraków?Zamieszczone przez kuba1984
Wiatraki mnie przytłaczają, jest ich za dużo, są monumentalne, i mimo to nieciekawe. Może to te maksymalnie uproszczone centralne kadrowanie...? Może przydałoby się trochę więcej otoczenia, kontekstu dla tych wiatraków?Zamieszczone przez kuba1984
Morze z palami przyjemne. Takie widoczki dobrze wykonane sie nie nudza
Przy kwiatku, nie wiem czy zamierzenie czy tez nie, calkiem ciekawie wyszlo tlo.
Z wiatrakami bym cos kombinowal dalej, bo widze, ze modela masz calkiem interesujacegoNa pewno zaczalbym ze znacznie szerszym kadrem, zeby wiatrak nie rozpychal sie od brzegu do brzegu. Moze zachod slonca? W jednym mocnym punkcie slonce, w drugim czarny kontur wiatraka.
Najbardziej podobają mi się pale.Wiatraki mają (jak to się mówi) potencjał ale jakos na tych fotkach do mnie nie przemawiają.Zgadzam się z uwagami poprzedników.Powodzenia zyczę![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Mam kilka zdjec z szerszym kadrem. Wieczorem jesli zdaze sie nimi zajme, sa w rawie takze dla poczatkujacego to nie chwila robotyW tamtym miejscu jest dosc ciasno z jednej strony gospodarstwo z drugiej droga. Przy najblizszej okazji sie tam wybiore i skorzystam z Waszych rad no i oczywiscie sie podziele wynikami pracy.
Takie pytanko korzystacie z jakis specjalnych serwisow pogodowych? Kiedys kumpel mi wspominal o jakiejs stronce www ale nie pamietam jej adresu![]()
Witam jednak narazie nie umieszcze zadnego nowego wiatraka te co mam sa do kitu![]()
Jednak zeby odswiezyc moj watek wstawiam "moja pocztowke z kolobrzegu"
Zapraszam do komentowania zwlaszcza tego konstruktywnego
na zdjęciu nr jeden, z palami, tam w tle to jest statek?
tak to z cala pwnoscia jest statek![]()
Panterra czy Twoim zdaniem psuje on fotografie?
statek nie ale delikatnie kadr poprawić...
Kuba, staraj się nie dzielić zdjęcia w połowie linią horyzontu. Lepiej, jeśli horyzont jest mniej więcej w 1/3 lub 2/3 kadru. To oczywiście nie jest jedenaste przykazanie, ale bezpieczniej dla kadru przestrzegać zasady złotego podziału
Rafał dzieki za celna uwage zapamietam to sobie na przyslosc!