cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Szejk Zayed Road czyli główna i najdłuższa ulica w Dubaju droga ta zaczyna się przy Creeku (wewnętrznej rzece Dubaju) a kończy przy samej granicy z Emiratem Abu Dhabi. Droga ta ciągnie się wzdłuż linii brzegowej. Po 5-6 pasów w każdą stronę. Wzdłuż tej autostrady ciągnie się "nadziemne" metro oczywiście klimatyzowane.Zdjęcia o złotej godzinie z okna autokaru.
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
No i dobra
Jak u nas zaczną z tym "upkowym" - to też tak piknie będzie, a co.
Pozdrawiam i dziękuję za wspaniałą wycieczkę.
znikające Olympusy? no no! odważnie pojechane![]()
Z przyjemnością tu zaglądam.
Jak widać mamy ceny naszych zabawek podobne do tych dla bogaczy w Dubaju
Tylko nie wiem czy się z tego powodu cieszyć czy smucić.
Widać, że pracowicie spędziłeś pobyt i wspaniale dzielisz się z nami wspomnieniami - dzięki![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Policja w Dubaju, wprowadziła do swej floty samochody Lamborghini Aventador, oraz nowe Ferrari FF. Ma to umocnić obraz Zjednoczonych Emiratów Arabskich jako kraju "luksusu i dobrobytu".Nowe pojazdy Ferrari, w biało-zielonych barwach emirackiej policji, zostały zaprezentowane mediom pod najwyższą na świecie wieżą Burdż Chalifa w Dubaju. Ferrari FF przydzielono policjantkom; będą one patrolować w tych luksusowych samochodach okolice miasta odwiedzane przez turystów.
Nie widziałem policyjnego Lamborghini ani Ferrari...
policjanci...
oznakowanie przejścia dla pieszych...
długość mojego cienia w południe...
Są i takie pułapki, można się wypierdo...
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Policyjny Lamborghini Aventador- pierwsza setka osiągana jest zaledwie w 2.9 sekundy
http://superauto24.se.pl/multimedia/...icji-w-dubaju/
Ferrari FF przydzielono policjantkom; będą one patrolować w tych luksusowych samochodach okolice miasta odwiedzane przez turystów.
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Po...?ticaid=110821
Ostatnio edytowane przez ajan ; 1.05.13 o 09:42
Widoki z najwyższego tarasu świata. Burdż Chalifa najwyższy budynek świata (829 m) posiada 163 piętra użytkowe. Rekordzista może się także poszczycić najwyżej położonymi atrakcjami na świecie:basenem (76 piętro), tarasem widokowym (124 piętro),oraz meczetami (158 piętro). Szczytowe partie budynku, od piętra 154 wzwyż są zbudowane tylko na lekkiej stalowej konstrukcji, zamiast żelbetowego szkieletu, jak niższe piętra. Winda dociera do 160 piętra i osiąga prędkość do 36 km/h. Iglica ma wysokość 200 metrów. Jest to raj dla gwiazd, celebrytów i milionerów, budynek może pomieścić 35 000 ludzi.
Taras na wysokości 442 m.
Widok na wschód do centrum, Bur Dubai i Deira.
Widok na południe, na pustynię.
Widok na zachód, autostrada w kierunku Abu Dabi- stolicy Emiratów.
Widok na północ Zatoka Perska. We mgle, The World − archipelag ok. 300 sztucznych wysp, usypanych na dnie szelfu 4 km od wybrzeży Dubaju. Wyspy widziane z lotu ptaka tworzą widok mapy świata.
Widok na zachód, we mgle po lewej Dubaj Marina i żagiel najdroższy hotel Burdż Araba.
Widok z tarasu do góry.