czekam na zdjęcia ze środka ferrari world
czekam na zdjęcia ze środka ferrari world
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Centralny dach lejowy jest podparty na 12 głównych kolumnach, które tworzą 12-ramienną gwiazdę arabską, której wzór jest wykorzystywany do opisania podstawowej geometrii całkowitej powierzchni dachu i która sięga dalej łącząc się z główną, pochyloną fasadą. Stalowy dach jest bardzo dobrze izolowany, fasada zewnętrzna jest wykonana z wydajnego szkła w celu zmniejszenia obciążeń termicznych oraz oślepiania.Całość kryje się pod ruchomym dachem o rekordowych wymiarach – jego szerokość wynosi 2,5 km. Pod nim odwiedzający mają do wyboru wiele atrakcji – od Formuły 1 po superauta i pamiątki.
fot.Ferrari
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
mógłbym tam pracować w charakterze "froterki" do lakieru samochodów![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Z fotek Ajana wynika, że miał walizę petrodolarów.![]()
Fajne foty.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
W Ferrari World Abu Dhabi znajduje się najszybsza na świecie kolejka górska – Formula Rossa. Przyspiesza od 0 do 100 km/h w czasie ledwie 2 sekund i może pędzić z prędkością 240 km/h. Inną atrakcją jest np. rollercoaster Fiorano GT Challenge z wagonikami przypominającymi Ferrari 430 Spider. Jadący po torach pasażerowie odczuwają przyspieszenia porównywalne z tymi, jakie odczuwają kierowcy F1. Można również zasiąść w symulatorze F1, w jakim trenuje Fernando Alonso.
![]()
Ostatnio edytowane przez ajan ; 30.10.13 o 23:24
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
ja pierdziu. raj na ziemi
jechałeś kolejką?
No mam nadzieję, że tą kolejeczką nie pojechałeś
Cholera - nie mogli by NAM trochę tych dutków "podarować"
W takie pirdoły inwestują?!
Fajowe foty.
Pozdrawiam.
Przyspieszenie do 100 km/h w 2 sekundy, do 240 km/h w 4 sekundy to przeciążania rzędu 1,7 G. Kolejką nie jechałem to wszystko kosztuje, wejście też. Wspaniała kolekcja aut, przekazanych przez kolekcjonerów z całego świata. Oprócz wielu gadżetów i pamiątek, można kupić nawet silnik z bolidu F1, z poprzedniego sezonu, za 50 tys. funtów.
![]()