wiesz, skoro najkon nabrał luftu w płuca, to wystarczy poczekać na spadek ceny S5Pro... a Ty jak tam, kamunia obadałeś?
wiesz, skoro najkon nabrał luftu w płuca, to wystarczy poczekać na spadek ceny S5Pro... a Ty jak tam, kamunia obadałeś?
Jesteś Karol najdzielniejszym Olymaniakiem. Ja, gdybym tak jak Ty zarabiał na chleb foceniem, już dawno poszedłbym w cholerę z E-systemu. Dla hobbystów jest to super system. Dla zawodowców - totalna kicha.Zamieszczone przez KaarooL
Ja chyba zejdę z e-systememZamieszczone przez fotomic
Po zakupie 35-100/2,0 pozostanie tylko rzucić się w ramiona śmierci
Niemal na kolanach oczekuję E-3
![]()
Nie łudź się. Fuji strasznie pilnuje swoich cen. Niemal do końca bytności rynkowej ich puszki trzymają cenę. Chyba, że odpowiedzą na D300 nową puszką. Myślę, że jeśli to ma nastąpić to nie w 2008 rokuZamieszczone przez KaarooL
![]()
Z drugiej strony Nikon mocno zamieszał. Chętnie bym sięgnął po D300![]()
oooooo to już wiadomo kto światło zgasia chyba zejdę z e-systememPo zakupie 35-100/2,0 pozostanie tylko rzucić się w ramiona śmierci
Niemal na kolanach oczekuję E-3
![]()
![]()
no nic, trzymam kciuki za Ciebie.
było sobie życie
Podniecam się czym innym a raczej kim innymZamieszczone przez grizz
. Wiem, że eye control było dawno - jak wspomniałem używałem tego. Zgadza się, że to gadżet jednak z tych dość cieszących oko. Osobiście nie pogardziłbym takim ficzerem w Olkach. W E-330 dość karkołomnie się ręcznie wybiera punkt AF - jeden z trzech
. W E-500 było lepiej. W4/3 pewnie trzeba się cieszyć innymi bajerami - eye control chyba wymaga sporego wizjera, poza tym patenty...
Wracając do nurtu głównego - w sumie fajnie, że na rynku FF pojawia się konkurencja - 5D oprócz pełnej klatki cudów nie oferował...
Rafał:
w 4/3 wdepnąłem świadomie. czekam bo lubię wiedzieć za co płacę, ale swego czasu, jak przejrzałem recenzję S5 lekko kopara mi opadła. gdyby zrobili toto pod 4/3, byłoby kozacko, nie? fajne rzeczy wyłażą z przepałów w teście Phila.
The Zoom:
S5 szybko poleci na cenie - toż to obecnie zabytek technologiczny - ratuje go głównie matryca.
fotomic Ty już chyba położyłeś na e-system... prawda?Zamieszczone przez fotomic
Po Waszych postach mam motylki w żołądkuZamieszczone przez KaarooL
Zaczynam się martwić
W jajko pykacie czy wiecie coś co mnie poważnie zmartwi
![]()
Po weekendzie się okaże, że już nikt z tych co planowali i z nadzieją oczekiwali na E-3 na niego nie czekaZostaną Ci co planują zakup E-510 czyli nadal w drodze po marzenia
![]()
uff ok. Dość tego gadania o E systemie w wątkach o C N S M P itd...
Jest wątek o EP-1
a jako, że interface do scalania postów jest wyjątkowo mizerny, to będe po prostu kasował.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dla mnie to całkowicie bezużyteczny badżet. Zresztą nie tylko dla mnie. Jakieś 10 lat temu Canon wpakował ten patent do kilku EOSów, sporo moich znajomych fociło takimi puszkami. Nikt nie używał wybierania punktów AF okiem. Kiedy kupowałem swojego EOS 50 (mam go do dziś), to specjalnie wybrałem wersję bez tego ficzera.Zamieszczone przez ktotek
Gdyby to się sprawdziło, to Canon nie odszedłby od tego pomysłu, a tak się przecież stało. Teraz pewnie spece od marketingu odgrzewają kotleta, żeby wmawiać ludziskom, że to jakieś nowe cudo.
I dlatego 5D tanieje...
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"