Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Canon 5D MKII w lutym 2008 ???

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    wiesz, skoro najkon nabrał luftu w płuca, to wystarczy poczekać na spadek ceny S5Pro... a Ty jak tam, kamunia obadałeś?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    wiesz, skoro najkon nabrał luftu w płuca, to wystarczy poczekać na spadek ceny S5Pro... a Ty jak tam, kamunia obadałeś?
    Jesteś Karol najdzielniejszym Olymaniakiem. Ja, gdybym tak jak Ty zarabiał na chleb foceniem, już dawno poszedłbym w cholerę z E-systemu. Dla hobbystów jest to super system. Dla zawodowców - totalna kicha.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    grizz:

Panas zrobił "efzet" z mocowaniem 4/3, coby ludzie mieli się na co przesiadać kiedy szumofony się znudzą.

OLEK odpuścił już ze 3 tury byłych fanatyków E-1 i wciąż nie puszcza pary z gęby.
    ile wytrzymasz jeszcze tur ?
    Ja chyba zejdę z e-systemem Po zakupie 35-100/2,0 pozostanie tylko rzucić się w ramiona śmierci Niemal na kolanach oczekuję E-3

Nie łudź się. Fuji strasznie pilnuje swoich cen. Niemal do końca bytności rynkowej ich puszki trzymają cenę. Chyba, że odpowiedzą na D300 nową puszką. Myślę, że jeśli to ma nastąpić to nie w 2008 roku

Z drugiej strony Nikon mocno zamieszał. Chętnie bym sięgnął po D300

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    a chyba zejdę z e-systemem Po zakupie 35-100/2,0 pozostanie tylko rzucić się w ramiona śmierci Niemal na kolanach oczekuję E-3
    oooooo to już wiadomo kto światło zgasi no nic, trzymam kciuki za Ciebie.
    było sobie życie

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    CO do wyboru pkt AF okiem...
    Czym się tu podniecać? Canon dawno to miał, a że nie wsadził już daaawno, to tylko kwestia marketingu :/
    Podniecam się czym innym a raczej kim innym . Wiem, że eye control było dawno - jak wspomniałem używałem tego. Zgadza się, że to gadżet jednak z tych dość cieszących oko. Osobiście nie pogardziłbym takim ficzerem w Olkach. W E-330 dość karkołomnie się ręcznie wybiera punkt AF - jeden z trzech . W E-500 było lepiej. W4/3 pewnie trzeba się cieszyć innymi bajerami - eye control chyba wymaga sporego wizjera, poza tym patenty...
    Wracając do nurtu głównego - w sumie fajnie, że na rynku FF pojawia się konkurencja - 5D oprócz pełnej klatki cudów nie oferował...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Rafał:
    w 4/3 wdepnąłem świadomie. czekam bo lubię wiedzieć za co płacę, ale swego czasu, jak przejrzałem recenzję S5 lekko kopara mi opadła. gdyby zrobili toto pod 4/3, byłoby kozacko, nie? fajne rzeczy wyłażą z przepałów w teście Phila.

The Zoom:
    S5 szybko poleci na cenie - toż to obecnie zabytek technologiczny - ratuje go głównie matryca.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    a chyba zejdę z e-systemem Po zakupie 35-100/2,0 pozostanie tylko rzucić się w ramiona śmierci Niemal na kolanach oczekuję E-3
    oooooo to już wiadomo kto światło zgasi no nic, trzymam kciuki za Ciebie.
    fotomic Ty już chyba położyłeś na e-system... prawda?

Rafał:
    w 4/3 wdepnąłem świadomie. czekam bo lubię wiedzieć za co płacę, ale swego czasu, jak przejrzałem recenzję S5 lekko kopara mi opadła. gdyby zrobili toto pod 4/3, byłoby kozacko, nie? fajne rzeczy wyłażą z przepałów w teście Phila.

The Zoom:
    S5 szybko poleci na cenie - toż to obecnie zabytek technologiczny - ratuje go głównie matryca.
    Po Waszych postach mam motylki w żołądku Zaczynam się martwić W jajko pykacie czy wiecie coś co mnie poważnie zmartwi

Po weekendzie się okaże, że już nikt z tych co planowali i z nadzieją oczekiwali na E-3 na niego nie czeka Zostaną Ci co planują zakup E-510 czyli nadal w drodze po marzenia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    uff ok. Dość tego gadania o E systemie w wątkach o C N S M P itd...
    Jest wątek o EP-1

a jako, że interface do scalania postów jest wyjątkowo mizerny, to będe po prostu kasował.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Zgadza się, że to gadżet jednak z tych dość cieszących oko. Osobiście nie pogardziłbym takim ficzerem w Olkach.
    Dla mnie to całkowicie bezużyteczny badżet. Zresztą nie tylko dla mnie. Jakieś 10 lat temu Canon wpakował ten patent do kilku EOSów, sporo moich znajomych fociło takimi puszkami. Nikt nie używał wybierania punktów AF okiem. Kiedy kupowałem swojego EOS 50 (mam go do dziś), to specjalnie wybrałem wersję bez tego ficzera.

Gdyby to się sprawdziło, to Canon nie odszedłby od tego pomysłu, a tak się przecież stało. Teraz pewnie spece od marketingu odgrzewają kotleta, żeby wmawiać ludziskom, że to jakieś nowe cudo.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    I dlatego 5D tanieje...

"A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"