Co to jest (refurbisha ) wiecie szukam czegos co bedzie mniej szumialo bo 2 szkla 9-18 i 45 1.8 to dobre powody aby zostac w tym systemie skoro juz je posiadam .I raczej jako perspektywe na przszlosc ,a co do wyostrzania w aparacie chyba nie, sprawdze jak bede w domu ale resetuje ustawiania prawie zawsze jak wychodze robic zdjecia![]()
Ja Ci powiem co ja rozumiem i jak to traktuje.
Np:Saboor dostal 5 obiektywow, pozyczal je testerom.Testerzy zrobili setki tysiecy fotek tymi obiektywami.Obiektywy wrocily do Saboora.On je wyczyscil,powymienial w serwisie pierscienie na nowe(albo sam)wypucowal soczewki.Wzrokowo wygladaja jak nowe.Ale,ze Saboor uczciwy z natury nie sprzedaje ich jako nowe tylko jako odnowione-to tak chyba z angielska ten wyraz znaczy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Maćku, masz bardzo dobry aparat. Szum na zdjęciu to kwestia ustawień w aparacie i agresywnej obróbki. Na PW dostałeś przykłady.
A zdjęcia robisz cudowne.
Ale jeśli jednak chcesz zmieniać sprzęt... któż z nas nie chceto bierz nowy. Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady. No, ewentualnie jak w maju pokażą coś nowego to się zobaczy czy na gwiazdkę się wyrobię.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To jakbyś mógł jeszcze pomóc mi w spłacie mojej 520-ki byłoby super
W sumie ciekawe, że te modele z serii 5xx tak długo trzeba spłacać![]()
The question is, who cares?
Ja to bym brał Epl-5 i dokupił sobie wizjer (VF-3,gorszy niż 2 ale niedługo ma sporo potanieć,zresztą ceny w OJ nie są aż takie duże) lepszy zakres tonalny liczy się przy fotografowaniu krajobrazu(w portfolio widziałem,że tym się zazwyczaj zajmujesz). Panasonic ma teraz akcje cashback ,jakbyś zdecydował się na G5 to dostałbyś chyba 300zł zwrotu. Ostatnio Panas organizował cykl warsztatów dla tych którzy kupili sobie ich sprzęt w ostatnim czasie,ponadto pierwszych 10 uczestników mogło odebrać sobie obiektyw lub lampę. Nie wiem czy trwa jeszcze ta akcja ale gdybyś popytał to może byś się jeszcze załapał
![]()