Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: ?

Jaack
    Gość

Odp: ?

Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    Witam posiadam obecnie EPL-1 9-18 i 45 1.8 mam pytanie trochę mnie martwi ten szum wcześniej miałem Olka i było git potem był K5 ( R.I.P) . Mam z powrotem Olka . Zastanawiam się nad wymianą Pena . Dodam że Brakuje mi wizjera i uchylanego ekranu z E-600 którą miałem wcześniej .Pytanie czy warto zamieniać czy matryca to juz lepiej czy jeszcze czekać
    http://www.adverts.ie/digital-camera...mment_13357306 ps i dodam że statyw mi się sypie
    Zerknij na Panasonica G3 z kitem 14-42 lub G5 z dual kitem. Z tego co widziałem to na ten drugi jest ostatnio jakaś większa przecena.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Nowe G3 kupisz za 300 euro - za 240 masz świetnego refurbisha z pewnego sklepu z gwarancją 30 dni i możliwością odesłania w każdej chwili.
    Pilota na kabelku widziałem za 6 euro - fakt gorszy

Przerabiałem wczoraj temat - G3 vs GX1 to ceny jeszcze pamiętam

Ps.Maciek oglądałem twoje zdjęcia - masz wyostrzanie ustawione na max w aparacie?
    Co to jest (refurbisha ) wiecie szukam czegos co bedzie mniej szumialo bo 2 szkla 9-18 i 45 1.8 to dobre powody aby zostac w tym systemie skoro juz je posiadam .I raczej jako perspektywe na przszlosc ,a co do wyostrzania w aparacie chyba nie, sprawdze jak bede w domu ale resetuje ustawiania prawie zawsze jak wychodze robic zdjecia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Co to jest (refurbisha )
    Ja Ci powiem co ja rozumiem i jak to traktuje.
    Np:Saboor dostal 5 obiektywow, pozyczal je testerom.Testerzy zrobili setki tysiecy fotek tymi obiektywami.Obiektywy wrocily do Saboora.On je wyczyscil,powymienial w serwisie pierscienie na nowe(albo sam)wypucowal soczewki.Wzrokowo wygladaja jak nowe.Ale,ze Saboor uczciwy z natury nie sprzedaje ich jako nowe tylko jako odnowione-to tak chyba z angielska ten wyraz znaczy.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Witam posiadam obecnie EPL-1 9-18 i 45 1.8 mam pytanie trochę mnie martwi ten szum wcześniej miałem Olka i było git potem był K5 ( R.I.P) . Mam z powrotem Olka . Zastanawiam się nad wymianą Pena . Dodam że Brakuje mi wizjera i uchylanego ekranu z E-600 którą miałem wcześniej .Pytanie czy warto zamieniać czy matryca to juz lepiej czy jeszcze czekać
    http://www.adverts.ie/digital-camera...mment_13357306 ps i dodam że statyw mi się sypie
    Maćku, masz bardzo dobry aparat. Szum na zdjęciu to kwestia ustawień w aparacie i agresywnej obróbki. Na PW dostałeś przykłady.
    A zdjęcia robisz cudowne.
    Ale jeśli jednak chcesz zmieniać sprzęt... któż z nas nie chce to bierz nowy. Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady. No, ewentualnie jak w maju pokażą coś nowego to się zobaczy czy na gwiazdkę się wyrobię.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady.
    E510,E510.Zadne E500.Znasz mnie i wiesz dokladnie,ze ja tylko nowosci.I jego juz nie zmienie,nawet jak splace.Jeszcze tylko 2 lata i bedzie ci on moj i nikogo wiecej.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    /.../Mirek do dziś spłaca swoje E-500, a ja chyba pójdę w Jego ślady./.../
    Spłacisz Mirka 510??
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Spłacisz Mirka 510??
    Żyrant zawsze w dupsko dostaje
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

To jakbyś mógł jeszcze pomóc mi w spłacie mojej 520-ki byłoby super

W sumie ciekawe, że te modele z serii 5xx tak długo trzeba spłacać
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Ja to bym brał Epl-5 i dokupił sobie wizjer (VF-3,gorszy niż 2 ale niedługo ma sporo potanieć,zresztą ceny w OJ nie są aż takie duże) lepszy zakres tonalny liczy się przy fotografowaniu krajobrazu(w portfolio widziałem,że tym się zazwyczaj zajmujesz). Panasonic ma teraz akcje cashback ,jakbyś zdecydował się na G5 to dostałbyś chyba 300zł zwrotu. Ostatnio Panas organizował cykl warsztatów dla tych którzy kupili sobie ich sprzęt w ostatnim czasie,ponadto pierwszych 10 uczestników mogło odebrać sobie obiektyw lub lampę . Nie wiem czy trwa jeszcze ta akcja ale gdybyś popytał to może byś się jeszcze załapał

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PanMarecq Zobacz posta
    Ja to bym brał Epl-5 i dokupił sobie wizjer (VF-3,gorszy niż 2 ale niedługo ma sporo potanieć,zresztą ceny w OJ nie są aż takie duże) lepszy zakres tonalny liczy się przy fotografowaniu krajobrazu(w portfolio widziałem,że tym się zazwyczaj zajmujesz). Panasonic ma teraz akcje cashback ,jakbyś zdecydował się na G5 to dostałbyś chyba 300zł zwrotu. Ostatnio Panas organizował cykl warsztatów dla tych którzy kupili sobie ich sprzęt w ostatnim czasie,ponadto pierwszych 10 uczestników mogło odebrać sobie obiektyw lub lampę . Nie wiem czy trwa jeszcze ta akcja ale gdybyś popytał to może byś się jeszcze załapał
    i o taką pomoc prosze i Dziękuje

Uprawnienia umieszczania postów