Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Tablet dla początkującego

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Tablet dla początkującego

Cytat Zamieszczone przez anmael Zobacz posta
    Zgadzam się w 100%

Pomyśl nad Nexus 7 - znacznie ponad budżet, ale przynajmniej się nie zrazisz do tabletów.
    Niedawno miałem ten sam dylemat i wybrałem Nexusa 7. Nie żałuję, choć tani nie jest.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Kilka dni temu kupiłem swój pierwszy tablet w życiu. Miał być początkowo Samsung Note 10.1, a jak na razie skończyło się na sprzęcie marki Kruger&Matz (takim jak ten - http://allegro.pl/krugermatz-tablet-...093954332.html). Wyszedłem z podobnego założenia jak wulf - jak mi nie do końca będzie pasował, to dam go córce. Jak mi się spodoba używanie tabletu, to kupię po jakimś czasie lepszy. Jak na razie jestem zadowolony.
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

No i w końcu zamówiłem ten model o którym myślałem ainol crystal.
    (też myślałem początkowo o Kruger&Matz ale ainol bardziej mi się spodobał)
    Kupiony w agito więc gwarancja 2 lata i inne takie tam. Zobaczę czy będzie ok.
    Jak wspomniałem nie chcę pakować w to za dużo kasy. Jak mi się spodoba to może skuszę się na 10" jakiś mniej chiński.
    Za kilka dni napiszę kilka słów o wrażeniach.
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Pmiętać też trzeba, ze tablet to nie tylko hardware. I o ile części z nas rootowanie, modyfikowanie grzebanie nie sprawia problemów, to część woli miec po prostu działającą w pełni sprawną zabawkę, która będzie uaktualniana i miała odpowiednią pomoc techniczną.
    I tu też mało znane firmy wypadają znacznie lepiej niż te lepiej znane, droższe marki. Zazwyczaj tania marka dba o uaktualnienia firmware, ja czytam to takie Ainole, Modecomy itp, nawet dla modeli z przed kilku lat oferują teraz najnowszą wersję systemu operacyjnego, czego nie można powiedzieć np. o Asusie i jego pierwszych Transformerach.

PS
    Za dbanie o swoich klientów 5+ przyznaję Apple, mój kilku letni iPod Touch śmiga teraz na IOS 6.xx (a w momencie zakupu była chyba wersja 3.xx) dzięki czemu mogę używać najnowszych aplikacji pisanych na iPhone 5 - to tak na marginesie.

rafrog, właśnie o takich sytuacjach pisałem, wymień sprzęt, kolejny powinien działać. To jest niestety cena niższej ceny, która nie wynika ze słabszych komponentów czy wykonania, lecz głównie z gorszej kontroli jakości.

ahutta, a jak się spisuje bateria w tym Modecom'ie? Na ile godzin pracy wystarcza?
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 12.03.13 o 13:31

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    ahutta, a jak się spisuje bateria w tym Modecom'ie? Na ile godzin pracy wystarcza?
    U nas to "cudo" służy głownie żonie do przeglądania stron i jakichś tam gierek, czasem FB i tyle. Nie jest maks intensywnie używany, ale jak tak patrzę to podłączany jest do prądu co 2 dni, a w weekend raz na dzień. Tak pi*drzwi z 6-8h ciągłej pracy pewnie spokojnie pociągnie, ale nie testowałem w ten sposób.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Zgodnie z obietnicą kilka słów o ainol crystal 7".
    Wykonanie: zwykły plastik ale w miarę dobry.
    włączanie: około 30s
    ekran: ładny, nie mam porównania ale obraz jest wyraźny i kontrastowy
    Filmy odtwarza, pocztę mogę kontrolować, przelew zrobić, zagrać w szachy i inne takie tam.
    Zasięg wifi jest marniutki - max przez jedną ścianę.
    Bateria trzyma kilka godzin - trudno mi powiedzieć ile. I właściwie tyle wrażeń.

Pytanie jakie mi się nasuwa jest następujące: co to jest to tapatalk i co mam zrobić, żeby móc wejść na forum? Jest jakaś inna alternatywa?
    Ktoś z Was z Krakowa jest może magikiem androidowym? Wziął bym czteropak i przyszedł któregoś wieczoru żeby ktoś nałożył ręce na tableta i ściągnął mi co potrzebne żebym dalej mógł sobie spokojnie użytkować go bez niespodzianek.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Zgodnie z obietnicą kilka słów o ainol crystal 7".
    Wykonanie: zwykły plastik ale w miarę dobry.
    włączanie: około 30s
    ekran: ładny, nie mam porównania ale obraz jest wyraźny i kontrastowy
    Filmy odtwarza, pocztę mogę kontrolować, przelew zrobić, zagrać w szachy i inne takie tam.
    Zasięg wifi jest marniutki - max przez jedną ścianę.
    Bateria trzyma kilka godzin - trudno mi powiedzieć ile. I właściwie tyle wrażeń.

Pytanie jakie mi się nasuwa jest następujące: co to jest to tapatalk i co mam zrobić, żeby móc wejść na forum? Jest jakaś inna alternatywa?
    Ktoś z Was z Krakowa jest może magikiem androidowym? Wziął bym czteropak i przyszedł któregoś wieczoru żeby ktoś nałożył ręce na tableta i ściągnął mi co potrzebne żebym dalej mógł sobie spokojnie użytkować go bez niespodzianek.
    Nie musisz używać Tapatalk. Uprzyj się i wymuś na tablecie normalne wyświetlanie forum w przeglądarce. Mój też się pluł o Tapatalka, ale się nie dałem

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3195777ol.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	202,4 KB
ID:	84114

Tapatalk to aplikacja do przeglądania niektórych forów internetowych. Jest płatna w Android Market. Zastępcze - bezpłatne jest Convo, ale tam latają reklamy
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Taptalk to aplikacja do czytania forum. Były głosy by to udostępnić. Komunikat można zwyczajnie zignorować (pojawia się przy pierwszym wejściu na stronę).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Ewentualnie można w ustawieniach wyświetlania ustawić "tryyb komputerowy", wtedy info o Tapatalku się nie pojawia.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Dzieki. Teraz sie udalo. Wlasnie pisze z tableta ale przykro mi ze nie mam (nie wiem jak wlaczyc) polskie znaki.