Kilka dni temu kupiłem swój pierwszy tablet w życiu. Miał być początkowo Samsung Note 10.1, a jak na razie skończyło się na sprzęcie marki Kruger&Matz (takim jak ten - http://allegro.pl/krugermatz-tablet-...093954332.html). Wyszedłem z podobnego założenia jak wulf - jak mi nie do końca będzie pasował, to dam go córce. Jak mi się spodoba używanie tabletu, to kupię po jakimś czasie lepszy. Jak na razie jestem zadowolony.
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
No i w końcu zamówiłem ten model o którym myślałem ainol crystal.
(też myślałem początkowo o Kruger&Matz ale ainol bardziej mi się spodobał)
Kupiony w agito więc gwarancja 2 lata i inne takie tam. Zobaczę czy będzie ok.
Jak wspomniałem nie chcę pakować w to za dużo kasy. Jak mi się spodoba to może skuszę się na 10" jakiś mniej chiński.
Za kilka dni napiszę kilka słów o wrażeniach.
bezbagnetowiec z mianowania
I tu też mało znane firmy wypadają znacznie lepiej niż te lepiej znane, droższe marki. Zazwyczaj tania marka dba o uaktualnienia firmware, ja czytam to takie Ainole, Modecomy itp, nawet dla modeli z przed kilku lat oferują teraz najnowszą wersję systemu operacyjnego, czego nie można powiedzieć np. o Asusie i jego pierwszych Transformerach.
PS
Za dbanie o swoich klientów 5+ przyznaję Apple, mój kilku letni iPod Touch śmiga teraz na IOS 6.xx (a w momencie zakupu była chyba wersja 3.xx) dzięki czemu mogę używać najnowszych aplikacji pisanych na iPhone 5- to tak na marginesie.
rafrog, właśnie o takich sytuacjach pisałem, wymień sprzęt, kolejny powinien działać. To jest niestety cena niższej ceny, która nie wynika ze słabszych komponentów czy wykonania, lecz głównie z gorszej kontroli jakości.
ahutta, a jak się spisuje bateria w tym Modecom'ie? Na ile godzin pracy wystarcza?
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 12.03.13 o 13:31
U nas to "cudo" służy głownie żonie do przeglądania stron i jakichś tam gierek, czasem FB i tyle. Nie jest maks intensywnie używany, ale jak tak patrzę to podłączany jest do prądu co 2 dni, a w weekend raz na dzień. Tak pi*drzwi z 6-8h ciągłej pracy pewnie spokojnie pociągnie, ale nie testowałem w ten sposób.
The question is, who cares?
Zgodnie z obietnicą kilka słów o ainol crystal 7".
Wykonanie: zwykły plastik ale w miarę dobry.
włączanie: około 30s
ekran: ładny, nie mam porównania ale obraz jest wyraźny i kontrastowy
Filmy odtwarza, pocztę mogę kontrolować, przelew zrobić, zagrać w szachy i inne takie tam.
Zasięg wifi jest marniutki - max przez jedną ścianę.
Bateria trzyma kilka godzin - trudno mi powiedzieć ile. I właściwie tyle wrażeń.
Pytanie jakie mi się nasuwa jest następujące: co to jest to tapatalk i co mam zrobić, żeby móc wejść na forum? Jest jakaś inna alternatywa?
Ktoś z Was z Krakowa jest może magikiem androidowym? Wziął bym czteropak i przyszedł któregoś wieczoru żeby ktoś nałożył ręce na tableta i ściągnął mi co potrzebne żebym dalej mógł sobie spokojnie użytkować go bez niespodzianek.![]()
Nie musisz używać Tapatalk. Uprzyj się i wymuś na tablecie normalne wyświetlanie forum w przeglądarce. Mój też się pluł o Tapatalka, ale się nie dałem
Tapatalk to aplikacja do przeglądania niektórych forów internetowych. Jest płatna w Android Market. Zastępcze - bezpłatne jest Convo, ale tam latają reklamy
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ewentualnie można w ustawieniach wyświetlania ustawić "tryyb komputerowy", wtedy info o Tapatalku się nie pojawia.
The question is, who cares?
Dzieki. Teraz sie udalo.Wlasnie pisze z tableta ale przykro mi ze nie mam (nie wiem jak wlaczyc) polskie znaki.