To karawana z turystami, Erg Chebbi to murowany punkt programu przy zwiedzaniu południowego wschodu Maroka. Zresztą, patrze na ich buty - Berberowie po piasku łażą na bosaka![]()
To karawana z turystami, Erg Chebbi to murowany punkt programu przy zwiedzaniu południowego wschodu Maroka. Zresztą, patrze na ich buty - Berberowie po piasku łażą na bosaka![]()
Karawany nie wędrują po Sacharze od lat trzydziestych, chyba, że przemytnicze... lub imprezy dla turystów.
Ten z przodu to opiekun wielbłądów, ci z tyłu na zwierzakach to turyści, czasami ,turyści też wędrują na piechotę zwłaszcza Ci z aparatami i niepewnymi kegoslupami. na wielbładzie mocno kiwa.
To są przejażdzki turystyczna za 50 ojro za godzinę. Tyle samo placi sie za terenówkę.
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.04.13 o 04:35
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Odpuszczę na chwilę pustynię. Potem jeszczę wrócę dla urozmaicenia. Kolejny odcinek to w poprzek przez góry. Pogoda trochę nie dopisała .Za to krajobrazy, ich surowa potęga pozostawiły w pamięci niezapomniane wrażenia.
129.
130.
131.
132.
133.
134.
135.Tymi drogami na dole przed chwila jechaliśmy w górę...
136.
![]()
Ostatnio edytowane przez apz ; 14.04.13 o 23:12
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo ciekawe zdjęcia. Świetna wyprawa. Najpierw miękki piasek, teraz twarde skały, fajnie się ogląda
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Ta zieleń super wygląda na tle skał i piachu. Chciało by się patetycznie powiedzieć - "jak nowe życie"![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Muszę się zgodzić że zieleń na tle tych skał i piasku wygląda rewelacyjnie.
Zdjęcia 129 i 132 najbardziej mi się podobają.Super widoki.
Ostatnio edytowane przez apz ; 18.04.13 o 00:49
Budownictwo jest bardzo charakterystyczne w tej czesci Afryki, panoramki fajne.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO