Ostatnio edytowane przez apz ; 2.04.13 o 23:44
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pustynie piasczyste jako materiał zdjęciowy rewelacyjne, (generalnie pustyń nie lubię..). Wcześniejsze zdjęcia łysych wzgórz, czy gór świetne, choć te krajobrazy są dla mnie wstrętne... Oaza.... wspaniała, dlatego zdjęcia też świetne...
A .......
"...Do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych,
Szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych;
Do tych pól malowanych zbożem rozmaitem,
Wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem;
Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała,
Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała,
A wszystko przepasane, jakby wstęgą, miedzą
Zieloną, na niej z rzadka ciche grusze siedzą......."
Czyż mogą takie krajobrazy "przegrać" z pustyniami, górami bez drzew, potokami , rzekami....itp, itd.
Ale się przy... czepiłem no...
Nie wiem gdzie Was poniosło...![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Doczekasz się i pięknej roślinności w dolinach rzek, w wąwozach. Wyglądało to super - pustynny krajobraz, płaskowyż, a tu nagle kanion, a na jego dole rzeczka i bardzo bujna roslinność. W dodatku zbocza gór sa rdzawo-czerwono-ceglaste, przez co zieleń wygląda do nich bardzo kontrastowo. Bajka.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Witaj Jacku w wątku. Widze, że zaglądasz czasem...
114. Wieczorny kiczyk:
Potem w zapadającym zmierzchu wracałem spod wydmy na kolację, gdy dotarłem było całkiem ciemno. Podany w gospodzie tadżin smakował mi wybornie. Tak skończył się długi dzień wędrówki przez Atlas Średni i pierwszy pustynny spacer wieczorny.
Potem był dzień cały na pustyni. Część obrazów pokazywałem w IR-enkach. I potem będa góry i doliny Atlasu Wielkiego. ale zanim to nastąpi pomęczę Was trochę piaszczystymi fotografiami z Ergu.
Ostatnio edytowane przez apz ; 3.04.13 o 00:37
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Świetne te zdjęcia.
111 świetnie wygląda to drzewo.Naprawdę ekstra.
Ten wieczorny kiczyk, to też ekstra.
Pustynne krajobrazy piekne a oaza to raj![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
113 bardzo mi się podoba
113 jest super![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Mam subskrybcje twoich 3 tematów - zdjęcia, IRenki i ta relacja z powiadamianiem na maila, więc praktycznie codziennie czytam coś na twoich wątkach. Po prostu mało piszę, ale czytam.
na pewno Andrzej pokaże odpowiednie zdjęcia. Jadąc przez wąwóz mieliśmy chęć zatrzymywac samochód co kilkaset metrów - ciągle nowe fajne widoki.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.