"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
bo masz proporcję boków zaznaczoną 1x1, zmień tak jak pisałem wcześniej i będzie na 100% ok.
W ten sposób wybierasz rozmiary obszaru wykadrowanego a nie zdjęcia po przeskalowaniu.
Masz rację.
Przyjrzałem się dokładniej i zauważyłem, że opcja zmiany rozmiaru została przeniesiona do okna eksportu:
Niestety, w programie jest babol. Zmiana wymiaru, jest możliwa tylko w jednej proporcji- 4/3
Mimo, iż domyślnie jest rozmiar 800 x 800pix, to obraz jest zapisany w rozmiarze 800 x 600pix. Jeżeli chcesz inny rozmiar, to wpisz go w którekolwiek okno a program przyjmie ten wymiar jako dłuższy bok.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Helmuth zgadza się ! Moje nie rozumienie tekstu w poradniku ,zbytnio uczepiłem się się tych sztywnych wymiarów.... I faktycznie wystarczy wpisać jeden wymiar w którekolwiek pole i jest ok, ale trzeba przyznać że jest to mega mylące .... Masz punkt reputacji przyznany , niestety tylko tyle mogę zrobićpozdrawiam i dziękuję za pomoc
![]()
Witam!
Mam problem z programem Olympus Viewer 3. Po otwarciu programu, gdy chcę zaimportować zdjęcia, mp. z aparatu czy też z innej lokalizacji, po chwili wyskakuje komunikat, że program przestał działać. Następnie po wciśnięciu ok, program zamyka się. zainstalowanie programu od nowa nie pomaga. Czy ktoś z forumowiczów zna podobny przypadek jak sobie z nim poradzić?? Proszę o pomoc.
Może spróbuj pobrać nową wersję. Ja takiego problemu nigdy nie miałem. Alternatywnie skorzystaj z innych programów typu RawTherepee.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Jaki Windows, czy wgrane wszystkie poprawki?
Która wersja OV3? najnowsza?
Sterowniki karty grafiki aktualne?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA