Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Być jak Wach

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Być jak Wach

Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

diabolique
    Gość

Odp: Być jak Wach

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Myślałem, że napiszesz coś na temat zdjęć , chyba że...

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Myślałem, że napiszesz coś na temat zdjęć , chyba że...
    Mogę napisać. Stać cię na lepsze. Nie wiem, czy to efekt ekscytacji tematem, emocje czy słaba fotoedycja, ale zdjęcia są banalnie proste. Jeden plan, dość oczywiste kadrowanie. Nie wiem czemu większość ludzi sili się na jednoplanowe zdjęcia z czystym tłem. Złudne przeświadczenie, że podnosi to wartość estetyczną?
    Ale nie przejmuj się. Sporo osób cię pochwali, moja opinia nie jest miarodajna

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Mogę napisać. Stać cię na lepsze. Nie wiem, czy to efekt ekscytacji tematem, emocje czy słaba fotoedycja, ale zdjęcia są banalnie proste. Jeden plan, dość oczywiste kadrowanie. Nie wiem czemu większość ludzi sili się na jednoplanowe zdjęcia z czystym tłem. Złudne przeświadczenie, że podnosi to wartość estetyczną?
    Bardzo trafnie

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Gdybym miał się przejmować, to pewnie nigdy fot bym nie wystawiał. Chciałem poznać opinię i poznaję. Dziękuje.

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Gdybym miał się przejmować, to pewnie nigdy fot bym nie wystawiał.
    No i super. Jednemu się nie spodobają, innemu się spodobają. Wszystkim nie dogodzisz, dogadzaj więc tym, na których zadowoleniu ci zależy

dzarro
    Gość

Mi się podoba Wach Team. 3 i 4 też. W 4 byłoby lepiej jakby adept w tle był bardziej z brzegu - bo pierwszy i drugi plan się trochę klinczują. W jedynce antena sat i samochodowa też się przytulają za bardzo.
    Te dwa zdjęcia pierwsze to są trochę na doczepkę, żeby wzmocnić tytuł. Pozostała piątka w sumie mi się w coś układa. Podoba mi się, że każdy kadr jest z innej bajki i każdy skupiony na innej postaci. Mamy dwa pierwsze kadry ukazujące stan oczekiwania i jakiś stres przed starciem. Potem jest kadr kulminacyjny. I dwa następne - ukazujące ból, wyczerpanie, spadek adrenaliny. Problem w tym, że zdjęcia kulminacyjne jest najsłabsze, dość przypadkowe i bałaganiarskie, co w takim mini-cyklu mocno rozwala całość.
    Mi się akurat podoba ta izolacja postaci w kadrze - bo ona podkreśla pewna niegotowość, nieokreśloność tych dzieciaków, które coś próbują w dorosłym sporcie. To jest ciekawe, że wszędzie twarze są albo z profilu albo zasłonięte jakby chłopcy specjalnie odwracali głowy. Wyczuwa się taki przestrach, niepewność - a izolowanie postaci w kadrze to lepiej podkreśla. Pomijam fakt, że ring - nawet dla boksera pełną gębą - jest chyba jakąś formą alienacji, często się słyszy, że bokserzy przyznają, że niewiele z walki pamiętają, nie słyszą słów sekundanta w przerwach, nie pamiętają kluczowych akcji itd.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria

Cześć,

Bardzo dobrze, że się pojawił fotoreportaż - to link do wątku gdzie roztrząsaliśmy temat - na pewno masz składowe foto-reportażu - początek, rozwinięcie i zakończenie - ale same kadry, o czym pisze Diabolique, są za ciasne, mamy tylko jeden kadr, gdzie jest szerzej (5), w reszcie skupiłeś się na określonym elemencie zdjęcia, a nie na nim i jego osadzeniu w rzeczywistości, a szkoda. Może masz coś szerzej, z kontekstem środowiska?

pozdrawiam,

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

tylko ciekawe czy autor na tym poprzestanie czy będą kolejne cykle ; )
    całość przeciętna - mi brakuje dynamicznych scen - jednocześnie w takiej salce warunki oświetleniowe są pewnie cieniutkie co nie pomaga w wyłapaniu kadrów na szybkiej migawce.
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

Uprawnienia umieszczania postów