jak widze wszytskie sa hoya
Ja niestety nie doczekałęm sie tego testu o juz kupilem Polarka i Uv takiego jak w podpisie [hoya]. Nie ma co filtów testować. Są naprawde dobre.
Jeżelieli mozna to mnie najbardzej interesuje jak te filtry wychodza na tle mnie renomowanych firm jak King, Matrin czy HAMA.
Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|
Tak hoya.. ale chce pokazaz jaka jest roznica takim za 20zl a takim za 150zl bo roznica jest spora
A tak wyglada oli ktory ubral duzo filtrkow
Tylko ze dla mnie jest oczywiste ze fotki z polarkiem za 200zł Hoya [który przepuszcza 98.8% swiatła] beda lepsze niż z takim jak ja mam standard za 115zł. Ale i tak jestem ze swojego zadowolony, bo jest o niebo lepszy od np Matrina.Zamieszczone przez (A)rturo
Wegług mnie test byłby o wiele berdzej ciekawszy jakby pokazoano test konkurencyjnych firm. Np najtanszych filtów róznych firm dla amatorów i najdrozszych dla profesjonalistów. Bo jest oczywste ze jak ktos zajmuje sie fotografia amatorsko to wyberze tansze filtry... pytane jest tylko której firmy.
Ale tak ogólnie to i tak fajnie ze daja coś Tobie do przetestowania![]()
Olympsy C-750|tuleja 52mm|Hoya UV g-series 52mm|Hoya Polar-Standard 52mm|Fish-Eye 0.42x|Xd Olympus 128|pilot|
Niestety firma ktora dala do testowania filterki nie ma innych niz hoya
A uwazam ze cos ponizej hoya i hama to juz bardzo kiepsko..
a hoya jest posrednia
Bo potem juz marumi , B&W gdzie filtr UV o srednicy 123mm kosztuje 2300zl![]()
czyli tyle co olek c-750Zamieszczone przez (A)rturo
![]()
w sumie hamy polary tez maja duzo do zyczenia - niestety, ale ponizej hoya zielonej to nie ma sensu schodzic jezeli hcodzi o jakosc zdjec
znowu poprawiemAle i tak jestem ze swojego zadowolony, bo jest o niebo lepszy od np Matrina.nie ma takiej firmy, ostatnio duzo osob przekreca nazwe tego wynalazku martin , matrin a tak naprade to sa filtry firmy Matin - ale i tak nic dobrego wiec przekerecajcie ile wlezie ;P
POzdr
kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-
OT. Jakis czas temu kupilem sobie zestaw ochronny do Olympus C-4xxx na 52m, ktory sklada sie z filtra UV firmy KING. Filtr sprzedawany osobno kosztuje cos kolo 20zl. Mam wrazenie ze psuje mi zdjecia, cos jest z ostroscia (choc moge sie mylic, bo dopiero testuje aparat!), mam tez problemy z lapaniem automatycznym ostrosci w trybie super macro (pisalem juz o tym na forum)...
Tak czy owak chce kupic jakis lepszy filtr ktory bedzie chronil mi obiektyw i nie bedzie niszczyl fotek.
Czy mozecie mi cos doradzic? Myslalem o Hoya....
BTW.
http://www.kki.pl/lech/porady/filtr_polar.html
acha mowie o filtrze UV. Troche zamieszalem bo podalem powyzej link do polaryzacyjnego.
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
podobny efekt mialem z hama 0haze, tez rozmywala, albo sa obszary rozmazane na kadrze, jedyne wyjscie kupic pozadne szkielko, w tym wypadku kazdy model uv hoya bedzie lepszy.
POzdr
kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-
a innym poscie napisales ze dobry jest Hoya z zielonej serii...
kurcze jakos mam problem zeby cos o tej serii znalezc... w sumie to mnie najbardziej interesuje cena![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać