Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Nowe puszki Sony

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RafiFB
    Więc mam nadzieję , że Sony powróci do kontynuacji linii konstrukcji hybrydowych. W tym są dobrzy i tego powinni się trzymać. A lustrzanki... No to już tylko Olki.
    Możesz zapomnieć, nie powrócą na pewno do tego pomysłu z bardzo prozaicznego powodu, koszt wyprodukowania takiego kompaktu byłby tak wysoki że cena na półce byłaby mocno zbliżona do zaawansowanych lustrzanek cyfrowych, co za tym idzie sprzęt byłby niesprzedawalny. W związku z powyższym temat nigdy już nie powróci...Jest to informacja z pierwszej reki od osoby dość wysoko postawionej w Sony Polska.

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kaarool,

z toba cos nie teges czy co ? nie lubisz marki ok ale nie pisz bzdur o technologii.

co takiego ma zlego w sobie ta a100 ze taka zla ?

tak sie sklada ze mam w pracy a100 i e500. jak myslisz na ktory sie bardziej narzeka ? odpwiem za ciebie na e500. praktycznie we wszystkim ustepuje alfie.
    odnosnie nowego sony to nikon ma wiekszosc bebechow z sony. klasyfikacje po ostatnich premierach bedzie nastepujaca: d300, nowa alfa, 40d

| OlyJedi Awatar RafiFB
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Może rzeczywiście nie wiem , ale żadna ze znanych mi osób nie myślała nawet o zakupie alfa 100 , za to o innych firmach tak , w Polsce tego pełno na półkach , a wszyscy w sklepach jak chwilę się postoi pytają o Canony , Nikony i Olki Dziwne te wasze dane... Zresztą nieprecyzyjnie się wyraziłem. Ile osób wybierze Sony a ile POZOSTAŁE marki jeśli chodzi o lustrzanki. Jeśli wszyscy wiedzą że to badziewie , to jacy ludzie wydają 3k nie mając pojęcia na co. Tacy raczej powiedzą: wezmę Canona , słyszałem że jest dobry. Zresztą coś mi się wydaje , że po nagrodzie EISA statystyki się zmienią. A co do R1... nie szły ? Poszły wszystkie co do jednego chyba , obdzwoniłem wszystkie możliwe miejsca. Nie było sztuki , która by się nie sprzedała. A teraz na allegro osiągają one ceny wyższe od sklepowych. Musi być powód. Dziwna polityka firmy , jeżeli porównać zdjęcia z R1 do zdjęć z alfa 100. Porównywałem , uśmiałem się jak diabli.
    Nikon W oczekiwaniu na FF od Olympusa...

| OlyJedi Awatar kaefpe
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Zibi1970
    klasyfikacje po ostatnich premierach bedzie nastepujaca: d300, nowa alfa, 40d
    ciekawe gdzie uplasuje się w tej stawce oly
    Olympus E-500 + ZD 14-42mm + 2x Wireless Flash
    Nikon F80 with MB-16 + Nikkor 70-300mm

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zibi:

napisałem jakie jest moje zdanie o tym modelu a nasz polski ciemnogród póki co pozwala jeszcze wypowiadać się na forach. Ty z kolei możesz uwielbiać alfę i średnia wychodzi na równo...

może kolejne modele zrobią OD PODSTAW, SAMODZIELNIE i będą z wyższej półki, z czego bym się bardzo ucieszył bo konkurencja dobrze robi.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    dla mnie to temat od początku do końca zamknięty. nie ta technologia.
    wyjasnij mi co z ta technologia ze sony jej nie ma a oly tak ? boli cie to ze cos sie nazywa sony ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zrozum, że wyraziłem swoje zdanie... wiele osób myśli podobnie, ba, nie zman nikogo kto by to świadomie kupił.

robisz za obrońcę uciśnionych czy jak? niepotrzebnie, bo soniak obroni się ceną.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    toc chce przeczytac co masz do zarzucenia temu aparatowi. niczego nie bronie ale pisanie tylko dlatego ze sony to badziew bo to sony to takie dziecinne.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Obecna alfa nie broni się już ani ceną. Dziadowski i ciemny jak noc obiektyw kitowy, szmirowata puszka, marnej jakości szum (za to dość duży) Kiepskiej jakości plastik, zero wyściułek antypoślizgowych i ten design made in CCCP. Póki co design tych nowych puszek, które można było zobaczyć w sieci wskazuję, że nadal zatrudniają tych samych specjalistów, którzy projektowali traktory w czasach Chruszczowa ... Co do sprzedaży alf, to zdążyła się już załamać, a początkowe sukcesy były konsekwencją wielkiej kampanii marketingowej. Zresztą w Japonii Olek zdążył już zdystansować Sony pod względem sprzedaży.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RafiFB
    A co do R1... nie szły ? Poszły wszystkie co do jednego chyba , obdzwoniłem wszystkie możliwe miejsca. Nie było sztuki , która by się nie sprzedała. A teraz na allegro osiągają one ceny wyższe od sklepowych. Musi być powód. Dziwna polityka firmy , jeżeli porównać zdjęcia z R1 do zdjęć z alfa 100. Porównywałem , uśmiałem się jak diabli.
    przeczytaj jeszcze raz mój komentarz bo chyba nie zrozumiałeś
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5