Strona 7 z 19 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 190

Wątek: Nowy DSLR 4/3 Panasonic L10

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Popieram zdanie Micha

a tutaj znalazłem sporo zdjęć informacji i filmik:

01
    02
    Olympus C-7070, Pentax K100d, Samsung GX-10
    moje zdjęcia: http://my.opera.com/Zabol/albums/

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    Faktycznie nowy Panasonic specjalnie nie powala, ale ma jedną funkcję, której nie znalazłem w żadnej innej lustrzance cyfrowej ...
    No, ja znalazłem inne funkcje nie dostępne w innych lustrach: obrotowy LCD czy rozpoznawanie twarzy.
    Jak dla mnie to zwiastun nadchodzącego końca świata.

Zdaję sobie sprawę, że to rozwiązanie idealne dla osób przechodzących z kompaktów. Ciekaw jestem tylko tego, ile z tych gadgetów sięprzyjmie, a ile ulegnie zapomnieniu.
    Hmmm - co by nie pisać nowy Panas prezentuje się nieźle, oczywiście mając na uwadze to na jaki segment rynku jest kierowany. Napis Leica jakoś nie do końca pasuje do ciemnego zooma, ciekawy jestem jak to szkiełko wypadnie z kitami Olka - pomijając stabilizację. Cieszy więcej punktów AF - przynajmniej przy podglądzie na LCD (chętnie bym to widział w E-330 - w trybie A), no i ekranik - pierwsze lustro robiące maksymalną funkcjonalność z podglądu - nawet ogolić się od biedy pod namiotem można
    Myślę, że dla niektórych bardzo fajny sprzęt, jak nie przesadzą z ceną to wielu może go wybrać zamiast E-510.
    Swoją drogą szkoda, że standaryzacja w E-systemie nie dotyczy też akumulatorów - fajnie by było jakby był zasilany PS-BLM1
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    E tam, statyw, wstępne podniesienie lustra i jest nieporuszony HDR na długich czasach nawet
    Oczywiście . Ja jednak rzadko zabieram cały zestaw na zwiedzanie, czy to do miasta czy też w teren jest wiele innych rzeczy do targania . Mam do tej pory (choć już prawie wcale nie używam) C-5050, który ma taką mozliwość i zapewniam Cię, że nierzadko spotykam sytuacje, w których ta funkcja naprawdę się przydaje. Zawsze chyba lepiej jest mieć możliwość miż jej nie mieć i stąd moje wzdychania.

No, ale jak się pokaże zapowiadane 14-150 ze stabilizacją to będzie na otarcie łez

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez pafcio
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    E tam, statyw, wstępne podniesienie lustra i jest nieporuszony HDR na długich czasach nawet
    Oczywiście . Ja jednak rzadko zabieram cały zestaw na zwiedzanie, czy to do miasta czy też w teren jest wiele innych rzeczy do targania . Mam do tej pory (choć już prawie wcale nie używam) C-5050, który ma taką mozliwość i zapewniam Cię, że nierzadko spotykam sytuacje, w których ta funkcja naprawdę się przydaje. Zawsze chyba lepiej jest mieć możliwość miż jej nie mieć i stąd moje wzdychania.

No, ale jak się pokaże zapowiadane 14-150 ze stabilizacją to będzie na otarcie łez
    Kg potrafią być upierdliwe

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Wiem, że marudzę, ale dlaczego nie połączyć E-510 i L10?!
    Body z L10, LCD z L10, IS z E-510?
    Wówczas mógłbym mieć stabilizacji do moich długich szkiełek, a i można by dokupić coś z oferty obiektywów L10. TAKIE COŚ mogło by zaspokoić moje bardzo duże wymagania jak na fotoamatora.
    Pozdrówka.
    Może E-513????????

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    http://fotopolis.pl/index.php?n=6320

Kod:
    Jednak sam podgląd na żywo by nie wystarczył, gdyby nie możliwość wyboru autofokusa opartego na detekcji kontrastu, kiedy ostrość ustawia cała matryca rejestrująca obraz. W wypadku opisywanego aparatu system ten sprawuje się znakomicie - działa szybko i pewnie, nawet w tak przedprodukcyjnym egzemplarzu jak ten, który mieliśmy do dyspozycji. Brawo.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Jak wam się widzi pomysł dodawania w zestawie muszli ocznej me-1 - choć ta ma powiększenie 1,2 a gdzie indziej 1,25 do tego Panasonika?
    Nie ma muszli bez powiększacza....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    nie wszystkim ta muszla sie przyda, a wszyscy beda musieli za nia zaplacic. powinna byc w akcesoriach opcjonalnych, a nie na wyposazeniu standardowy. jak ktos potrzebuje, to sobie kupi. a dzisiaj sie jeszcze dowiedzialem, ze w tym panasie pomiar af oparty na roznicy kontrastow jest dostepny tylko ze szklami leiki. jaki to ma zwiazek jedno z drugim?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure
    dzisiaj sie jeszcze dowiedzialem, ze w tym panasie pomiar af oparty na roznicy kontrastow jest dostepny tylko ze szklami leiki. jaki to ma zwiazek jedno z drugim?
    Że trzeba mieć ostre szkło z IS A takie pewnie zapewnia tylko Leica
    A tak na poważnie, to nie sądzę, żeby to była prawda. Od kogo się tego dowiedziałeś?
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....