tak ois działa ze starymi obiektywami Olka, jednak nie tak efektywnie jak z body Panasonica...
nie działa jeden tryb
tak ois działa ze starymi obiektywami Olka, jednak nie tak efektywnie jak z body Panasonica...
nie działa jeden tryb
Hmm, chyba "starymi puszkami Olka"...Zamieszczone przez andytown
oczywiście![]()
A nie działa przypadkiem tylko w jednym wymiarze?
Trzeba umówić się, że OIS jest przeznaczony do puszek Panasa i Leici, a Olympus forsuje IS. Natomiast IMO Olympus powinien dążyć do zapewnienia pełnej obsługi obiektywów z OIS przez swoje puszki. Z drugiej strony szkła które Panas ma z OIS mają swoje odpowiedniki w postaci Zuiko więc z biegiem czasu gdy wszystkie puszki będą miały IS to nie ma sensu inwestowanie w szkła z OIS - pozostaje sprawa skuteczności OIS vs. IS. Przy puszkach typu E4xx które może nie będą miały IS duże szkła z OIS też nie są targetem.
OIS nie działa wpełni z nowymi puszkami? od e-330?
Bo z e-300 i e-1 to nie - procek za słaby...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ja nie widzę żadnych przeszkód żeby OIS nie dizłał całkowicie poprawnie ze wszystkimi puszkami 4/3. Procek puszki nie ma tu raczej nic do rzeczy.Zamieszczone przez grizz
Nieminej jeśli jestem w błędzie proszę mnie sprostować ale jeśli ktoś ma kokretną wiedzę o jakielkowiek przeszkodzie.
A może KTOŚ ma lub miał możliwość podpiąć któryś z obiektywów z OIS PANASONIKA do któregoś z E?
Dalej pewności nie mam bo pojawiły się jak widzę rozbieżności.
Pozdrówka.
wejdz sobie na www.cameralabs.com.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No dobra... wszedłem, co teraz?Zamieszczone przez epicure